kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Nazif Zorlu

Zorlu: Whirlpool ile ortaklık en geç nisan ayında netleşir

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Whirlpool Europe ile imzalanan niyet mektubunun kesin bir ortaklığa dönüşmesinin en geç nisan ayında netleşeceğini bildirdi..
Zorlu Grubu, 2007 yılını 4.6 milyar dolar konsolide ciro, 2.9 milyar dolarlık ihracat ve 404 milyon dolar faaliyet kârıyla kapattı. Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Bu yıl 5.25 milyar dolar ciro, 3.33 milyar dolar ihracat ve 515 milyon dolar faaliyet kârı hedefliyoruz" dedi. Zorlu, grubun lokomotif şirketi Vestel Elektronik'in 2007 cirosunu 3.5 milyar dolar, ihracatını 2.65 milyar dolar olarak açıklarken, cironun 4 milyar dolara, ihracatın 3 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini bildirdi.

HEDEFİMİZ 5 MİLYON LCD
Zorlu, "Vestel Elektronik 2007 yılında 3.5 milyon adet LCD televizyon üretti. 2009 ve 2010 bizim yıllarımız olacak. Biz 5 milyon LCD TV üreterek dünya pazarının yüzde 5'ini hedefliyoruz" diye konuştu. Ahmet Nazif Zorlu, grubun tekstil, enerji, tüketici elektroniği ve beyaz eşya ile gayrimenkul sektörlerine odaklanacağını, enerjide 2012'de hedeflerinin nükleer projesi hariç 4 bin megavatlık (MW) kapasiteye ulaşmak olduğunu bildirdi. Whirlpool Europe ile eşit hisse ile şirket kurmak üzere imzalanan niyet mektubunun kesin bir ortaklığa dönüşmesinin en geç nisan ayında netleşeceğini belirten Zorlu, Vestel City'de 30 milyon dolarlık yatırımla yıllık 500 bin adet kapasiteli bir çamaşır kurutma makinesi fabrikası kurmayı planladıklarını da duyurdu.