kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

En büyük asker bizim asker!

1983'ten beri Kuzey Irak'a 20'yi aşkın sınır ötesi harekât yapıldı. Bu operasyonlar, başta Saddam'la anlaşmak suretiyle, Körfez Savaşı sonrasında da Talabani veya Barzani'yle ittifak kurarak gerçekleşti. En kapsamlı operasyonlar, 1992, 1994, 1995 ve 1997 yıllarına rastlıyor.
Gelelim bugüne... Nihayet, on bin askerimiz Kuzey Irak'a karadan girdi. Amaç, Irakla sınırımızı güvenliğe kavuşturacak bir tampon bölge kurulması olabilir mi? Yoksa bilgi akışına bağlı olarak, nokta baskınlarla lider kadroya mı ulaşılacak?
Geçmişle arada şöyle bir fark var: Artık, operasyon yapılan topraklarda, Kuzey Irak Kürt Federe Devleti ile harekâta pek sıcak bakmayan Barzani bulunuyor. Eskiden, Saddam tehdidi altındaki Barzani'nin peşmergelerinden destek alırken, bu defa onlarla çatışma riskimiz mevcut. Ve Irak Devleti'nin hamisi de ABD.
Eğer zemin temizliği olmadan operasyona girişilseydi, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin gücüne rağmen, yenilgiye uğrayabilirdik. 22 Temmuz seçimleri öncesinde, AK Parti hükûmetine az baskı yapılmadı; şehit cenazelerinde Tayyip Erdoğan ve arkadaşları yuhalandı; vatanseverlik yarışında peşinen mağlup ilân edildiler. Ama, o günler geride kaldı. Bugün, birlik ve beraberlik içinde, hepimiz tek yürek halinde, askerimizin başarılarının yolunu gözlüyoruz. Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin bu zorlu mücadeleden yüz akıyla çıkacağına inanıyoruz.
Ağır kış şartlarında ölümün soğuğu aydınlık yüzlerine yansımış binlerce kahraman asker, yolunuz açık olsun!!!