kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'İkinci el kadın' erkekler için biçilmiş kaftan mı?

'İkinci el erkek'ten sonra 'ikinci el kadın' kavramı da hayatımıza girdi! Esquire dergisi başından bir ilişki ya da evlilik geçmiş kadınların ne tür özellikleri olduğunu bir bir ortaya çıkardı..
Şarkıcı Pınar Aylin'in geçtiğimiz aylarda yaptığı "Benim dengim 40 yaş grubudur ama o yaştaki adamların çoğu evli. Artık ikinci elleri bekleyeceğiz" açıklaması; uzun süre tartışılmıştı. Aylin'e hak verenler de, eleştirenler de oldu ancak onun yaptığı açıklama; 'ikinci el kadın'ın sorgulanmasına zemin hazırladı. Esquire dergisinin şubat sayısında konuyu enine boyuna inceleyen Erkin Çam; "Acemiliğini atmış, çocukça kaprisler yapmayan ve anlayışlı" diye tanımladığı 'ikinci el kadın'ın profilini çıkardı.

ŞIMARIP, NAZLANMAZ!

* Daha önce ciddi bir veya birkaç ilişki, belki de bir evlilik yaşamıştır. Bu yüzden erkekler hakkında mantıksız ve uçuk hayalleri değil, 'ilk elden' bilgisi vardır.

*
Ne zaman ne yapması gerektiğini, bir erkeğin nelere sinirleneceğini ve ilişkinin sınırlarını yaşayarak öğrenmiştir.

* Evin küçük kızıymış gibi sürekli şımarmaz. Nazlanmayı veya gereksiz cilveyi flörtün temel kuralıymış gibi benimsemez.

*
Rahattır. Ne kendisini gerer, ne de sizi. İlk karşılaştığınızda sizi beğenmişse, gülümsemesini hiç kimse engelleyemez. Böylece onunla saçma sapan oyunlar oynamanıza gerek kalmaz. Sizi taktiklerle oyalamaz, sürekli olarak test etmez.

* Bir şeylerin yolunda gitmediğini hissederse, bunu yüzünüze karşı söylemekten çekinmez. Bir erkekle nasıl başa çıkması gerektiğini bilir.

*
Erkeğin arzularını, zaaflarını, ihtiyaçlarını tanır ve ona göre davranır. Gerektiğinde anne şefkati gösterir. Sizi değiştiremeyeceğini bilir ama bütün sivri taraflarınızı da törpülemeyi becerir.

* Daha önce en az bir erkekten ayrılmış, bu darbeyi savuşturmuş ve güçlenerek ayağa kalkmıştır. Kendine güveni tamdır ve kendi ağırlığını sizin omuzlarınıza yüklemek gibi gizli bir planı yoktur.

*
İtle kopukla işi olmaz. Serseri erkeklerin o uzaktan sezilen cazibesinin ne kadar yalan olduğunu yaşayarak görmüştür.

* Kadın olmanın ona verdiği güçleri bilir ve bunları kullanmaktan çekinmez. Cinselliğinin farkındadır ve muhtemelen kendi cinsel kimliğiyle barışıktır.

YÜZÜKLERİ İNCELEMEZ


* Yaşı sizden büyük olabilir. Bu onun için bir sorun değildir. İlişkinin nereye gideceği konusunda romantik öngörüleri yoktur. Günün tadını çıkarmayı tercih eder.

* Annenizle tanışmak konusunda ısrarcı olmaz, her kuyumcunun önünde durup yüzükleri incelemez. Sosyalleşme takıntısı yoktur. Her gece alemlere akmak gibi isteklerle başınızı ağrıtmaz.
Haberin fotoğrafları