kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dünyaca ünlü Sportmax markası koleksiyonunda, parkanın farklı ve modern yorumlarına yer veriyor.

70'lerde siyasi simgeydi şimdi yıldızlar giyiyor

Che Guavera ve Deniz Gezmiş gibi siyasi isimlerle hayatımıza giren parkalar, bugün bir moda parçası haline geldi. Artık ünlü-ünsüz herkes parka giyiyor..
Haki yeşil renkte, uzunca parkalar, 60'lı ve 70'li yıllara damgasını vurmuştu. Hem dünyada, hem de Türkiye'de devrimcilerin sembolü haline gelen bu giysi, Amerikalı hippilerin de olmazsa olmaz kıyafetlerindendi. Bugün, 70'lerde solcu gençlerin liderlerinden Deniz Gezmiş'in adı anıldığında, akla ilk gelenlerden biri de yeşil parkası oluyor. Bir zamanlar kişinin ait olduğu toplumu simgeleyen parka, bugüntam olarak bir moda parçası haline geldi.

HERKESİN TERCİHİ

Prada, Bluemarine ve Junya Watanaba gibi birçok moda evinin farklı yorumlarıyla vitrinlerdeki yerini alan parka, günümüz gençliğinin de tercihleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda genç kızlar; mini şortları ve renkli yağmur çizmelerinin üstüne giydikleri parkayla, Kate Moss ya da Keira Knightly gibi etrafta salınıyor. Erkeklerse; düşük bel pantolonları, tişörtlerinin içine giydikleri uzun penyeleri ve kapüşonlu parkaları ile seksi bir görünüme kavuşuyor.
Haberin fotoğrafları