kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alışveriş yaparken mikrop almayın!

Alışveriş yapmak mikrop istilasına uğramak demek. Mikroplarla savaşmak için, alışverişe çıkarken yanınızda iç çamaşırı ve çorap taşıyın..
Alışveriş merkezleri hastalıklara yol açabilecek mikroplarla doludur! Uzmanlara göre bu mikropların çoğu korkunç zararlar vermiyor ama yine de bu mikroplardan nasıl kaçabileceğinizi bilgilenmenizde fayda var...

Giysiler
Denediğiniz ürün yeni bile olsa; vücut biti, ölü cilt hücreleri ve kurumuş ter; koltukaltı, boyun bölgesi, bel çevresi ve pantolon ağı gibi dikiş yerlerinde birikebilir. Eğer bir ürün lekeliyse veya garip kokuyorsa büyük ihtimalle giyilmiştir. Denerken ince bir atlet veya külotlu çorabınızın üzerine giyin. Eğer satın alırsanız giymeden önce kesinlikle iyice yıkayın.

İç çamaşırı - bikini
Bikini altları ve külotlar; bit, bit yumurtası ve jenital herpes gibi pek çok bakteri saçabilir. Külot, g-string veya bikini altı denerken üzerindeki plastik yapışkanlı kağıdın lekesiz olmasına dikkat edin ve g-string yerine kapalı bir iç çamaşırı üzerine deneyin.

Kozmetikler
Milyonlarca mikrop mağazalardaki deneme ürünleri ve kirli makyaj fırçaları ile yayılıp uçuğa, bite, göz iltihabına, akne ve cilt enfeksiyonlarına neden olabilir. Deneme ürünlerini yüzünüzde kullanmayın. Renkleri, bileğinizde veya elinizin üstünde deneyin ama önce bir mendille ürünü silin. Daha sonra ellerinizi antibakteriyel mendiller veya sabun ve su ile temizleyin.

Ayakkabılar
Nasır, siğil ve ayak mantarı gibi enfeksiyonlarla yayılan hastalıklar mağazalardaki ayakkabılarla yayılabilir. Sergilenen bir ayakkabıyı kesinlikle denemeyin. Ayakkabının içini, denemeden önce temizleyin. Ya da evden ince bir çift çorap getirin.

(Cosmopolitan dergisi)