kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Genelkurmay'dan açıklama

CHA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, sınır ötesi operasyon hakkında basın organlarında resmi açıklamalar dışında 'üst düzey yönetici' atıflı haberlerin bilgi kaynağından açıklanmadığı sürece 'yalan' haber olarak değerlendirilmesi uyarısı yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada; sınır ötesi operasyon kapsamında, basın ve yayın organlarında "Genelkurmay üst düzey yöneticilerine" atfen verilen tüm haber ve yorumların, haberi veren bilgi kaynağını açıklamadığı sürece "yalan" haber olarak değerlendirilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Genelkurmay'ın açıklamasında şunlara değinildi: "Genelkurmay Başkanlığı harekatla ilgili bilgileri basın açıklamaları yoluyla kamuoyu ile paylaşmaktadır. Yetkisiz personelin kurum adına izinsiz açıklama yapması veya bilgi vermesi söz konusu değildir. Halkımızın isim zikretmeksizin askeri yetkililer kaynak gösterilerek verilen haberlere itibar etmemesi ve bunlara ihtiyatla yaklaşması önem taşımaktadır. Kamuoyuna ve Türk basınının değerli mensuplarına saygı ile duyurulur."