kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yusuf Ziya Özcan

YÖK'ten Celal Şengör vetosu

NERGİS DEMİRKAYA / ANKARA
Özcan, kendisi için "Asistan bile yapmam" diyen deprem profesörü Şengör'ün YÖK üyeliğini "usul eksikliği" bularak Kurul'a iade etti..
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, türban serbestisi ile ilgili olarak ters düştüğü Üniversitelerarası Kurul'la ilişkilerini sertleştirecek bir karara daha imza attı. Özcan, kendisi için "Asistan bile yapmam" diyen deprem profesörü Celal Şengör'ü YÖK üyeliğine öneren Kurul'un teklifini "usul eksikliği" bularak iade etti. Üniversitelerarası Kurul Prof Dr. Ethem Tolga'dan boşalan YÖK üyeliği için 24 Ocak'ta seçim yapmıştı. 16 adayın başvurduğu seçimde 83 oyla İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör YÖK üyeliği için aday olarak belirlenmişti. Seçim sonucu tutanakla Köşk'e sunulmak üzere YÖK'e gönderildi. Yaklaşık 10 gün sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'e 4 yeni üye atadı. Bu atamalar sırasında Şengör'ün isminin Köşk'e sunulmadığı, YÖK'te bekletildiği ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır YÖK'te bekleyen Şengör'ün adaylığı dün "Usul eksikliği" nedeniyle Üniversitelerarası Kurul'a iade edildi.

'BOŞ OY USULSÜZ'
Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Şengör'ün isminin, seçim sırasında 3 boş oyun sekreterya tarafından tutanağa işlenmediği için iade edildiğini söyledi. Boş oyların seçim sonucunu etkileyen bir oy sayısı olmadığına dikkat çeken Akaydın, şöyle dedi: "3 boş oy tutanaklarda görünmüyormuş. Hukukçulara soracağım, ancak seçim sonuçlarını değiştirecek bir oy oranı olmadığı için seçimin yenilenmesine gerek yok gibi görünüyor. Sanırım tutanakları yenileyerek, 'Boş oylar tutanağa işlenmemiş, unutulmuş' diyerek yeni tutanağı göndermek yeterli olacak." Akaydın usulle ilgili böyle bir hatanın tespit edilip bir ay bekletilmesine ise anlam veremedi. Üniversitelerarası Kurul'un 7 Mart'ta toplanacağı bildirildi.