kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Sınırlı bir harekat

Yeni Haber
Gül: Sınırlı bir harekat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör örgütü unsurlarına yönelik olarak başlattığı kara harekatıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin, devleti ve milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Irak'ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne daima büyük önem atfettiğini, bölgede yaşayan masum sivillerin harekattan etkilenmemesi için azami gayret gösterildiğini kaydeden Gül, ''Bu harekatımızın da, Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik olarak başlatılan kara harekatıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gül'ün açıklaması şöyle:

''Aziz vatandaşlarım,Türk Silahlı Kuvvetleri dün terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki unsurlarına yönelik sınırlı bir kara harekatı başlatmıştır.Kendisine verilen görevleri üstün vazife anlayışı içinde her zaman cesaret ve kararlılıkla yerine getiren şanlı ordumuz, güç arazi ve hava şartlarına rağmen, bölücü terör örgütüne karşı etkili bir harekat gerçekleştirmektedir.Bölgede yaşayan masum sivillerin harekattan olumsuz etkilenmemeleri için azami gayret gösterilmektedir. Zor anlarında defalarca kucak açtığımız ve dostane yardım elimizi uzattığımız Irak halkı Türkiye'nin kardeşi ve akrabasıdır.Türkiye, komşumuz Irak'ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne daima büyük önem atfetmiştir. Bu harekatımızın da, Irak'ın istikrarına ve bölge halkının huzuruna katkıda bulunacağına içtenlikle inanıyorum.Değerli vatandaşlarım,Türkiye Cumhuriyeti, Devleti ve Milletiyle güvenliğine tehdit teşkil eden unsurları yok etme kudretindedir. Birlik ve beraberliğini şartlar ne olursa olsun korumaya her zaman muktedirdir.Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekatta görev alan her kademedeki tüm mensuplarına bu mukaddes vatan görevinde üstün başarılar diliyorum.''

AA