kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'nın yeni üssü Sincar Dağı oldu

AA
PKK'ya karşı kara operasyonunun kesinlikle olacağını söyleyen USAK Başkanı Laçiner, "PKK Kandil Dağı yerine Sincar Dağı'nda üslendi" dedi..
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyine bir kara operasyonunun kesinlikle olacağını, aksinin ihtimal dışı olduğunu ileri sürdü. ABD'yle işbirliğinin kara operasyonlarında da devam edeceğini düşündüğünü belirten Laçiner, "Türk toplumundaki algının aksine, ABD'nin kara operasyonlarına karşı olmadığını, ancak topyekûn, kontrolsüz ve kendisiyle işbirliği yapılmayan bir operasyon istemediğini" kaydetti.

DETAYLAR KONUŞULUYOR
"Şu anda da kara operasyonuna karşı olmak bir yana, ABD'yle detaylar konuşuluyor" diyen Laçiner, gerek Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James E. Cartwright'ın görüşmelerinde, gerekse alt düzeylerde konunun ele alındığını iddia etti. Uluslararası konjonktürün de şu an bu tarz operasyonlara çok müsait olduğunu kaydeden Laçiner, artık hiç kimsenin Türkiye'ye "Neden operasyon yapıyorsun" diye sormadığına dikkati çekti.

YENİ KANDİL BELLİ OLDU
Türkiye'nin hava operasyonları sonucunda PKK teröristlerinin İran üzerinden Türkiye sınırına yakın bölgelere, Sincar Dağı'na ve sivil hayata karışarak köylere yerleştiğini ya da Iraklı Kürt liderlerinden Mesud Barzani'nin kurumlarında memur ya da güvenlik görüntüsü altında saklandığını iddia eden Laçiner, "Sincar Dağı, yeni Kandil gibi oldu. PKK teröristlerinin bir kısmı buraya kaydırıldı. Ama şu anda faal değiller, uyur vaziyetteler" dedi. Burada en kritik noktanın Barzani olduğunu ifade eden Laçiner, Barzani'nin teröristleri kolladığını, bir kısmını kendi karakol ve kurumlarında görevlendirdiğini, bir bölümünün de Suriye sınırındaki Sincar Dağı'na kaydırıldığını öne sürdü.