kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

50 yılın hancısı ve yolcular!..

Beşiktaş camiasından yağmur gibi e-mail yağdı, üzüntülerini bildiren.. Beşiktaşlı dostlar telefon ettiler, evime, Ertekin'e, beni bulabilecekleri her yere koşup geldiler.. Hemen hepsi ayni şeyi söylediler..
"Çok utandık.. Özür dileriz.."
Kimsenin özür dilemesine gerek yok.. Biz Beşiktaş'ı da, Beşiktaş camiasını da çok iyi bilenlerdeniz.. Dostlarımızın çoğu Beşiktaşlıdır. En sevdiklerimiz arasındadır. Bu ülkenin en saygın spor adamlarını, anıtlarını yetiştirmiş bir camiadır.. Biliriz..
Spor dünyasının, gazeteciliğin içinde 50'nci yılımız.. Biliriz..
Biz hancıyız, 50 yıldır.. Çok yolcu gördük.. Biliriz..
Geldiklerinde kulüplerinin adına onur ekleyenlerle, hasbelkader gelip gidenleri ayırd etmeyi biliriz..
Biz kimin lafına aldırıp, kimin lafına gülüp geçeceğimizi, kimlere acıyarak bakacağımızı biliriz..
Biz bulunduğumuz yere babamızın parasıyla gelmedik. Tırmandığımız merdivenin her basamağında tırnak izimiz, alın terimiz ve onurumuz vardır, biliriz..
Biz okuduklarını anlamaktan acizlerin, öfkeden dönmüş gözleri ve salyalanmış ağızlarıyla yaptıkları, çirkin, iğrenç, rezil saldırılarından yıpranmayız.. Yıpransak, 50 yıldır dimdik ayakta kalamazdık. Onların geldikleri gibi gideceklerini biliriz.
Pazartesi gecesi 90 Dakika'ya pembe gömlek, pembe kazak ve pembe fularla çıktık.. Tek cevabımız o oldu.. Anlama yetenekleri varsa, yeter de artar bile..
Kendi takımlarını "Kız gibi" diye eleştirenlerin, kendilerini eleştirenlere "Eşcinsel" diye saldırmalarının yorumunu tıp ve psikoloji uzmanlarına bırakıyoruz.. Galiba bir sorunları var.
Meslekdaşlarımız arasında konuya eğilenler çok oldu. Mehmet Demirkol, Uğur Vardan ve Öcal Uluç başta.. Sevgili Kazım Kanat, hafta sonundaki TV programına pembe kazakla çıktı.. Teşekkürlerimle..
Türk Spor Yazarı'nın onurunu korumakla görevli Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Spor Kulübünden ise (TSYD) ses çıkmadı.. 50 yıllık üyelerine yönelik çirkin saldırıyı görmezden geldiler.. Hatta "Utanma Özürlü" başkanları için için sevinmiştir bile..
Hürriyet Spor Müdürü ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer kendisine bu sütunlarda yönelttiğimiz "Sende utanma yok mu" sorusuna hâlâ yanıt vermiyor çünkü.. Esat olarak istediği gibi davranır, bana ne.. Ama TSYD Başkanı olarak, yüzlerce küçük sporcu ve aileleri adına yanıt vermek zorunda.
Foto Maç'taki sözlerimi okumadan konuya "Kulak dolgusu" dahil olanlar var. BJK resmi sitesindeki öfkeli bildiriyi kaleme alanlar gibi, durumun farkında değiller.
Orada söz konusu edilenler, Beşiktaş Yöneticileri ya da başkanı değil. Ben haberi yazan gazeteleri eleştiriyorum. "Palavra olduğu bu kadar açık bir dedikoduyu nasıl ciddiye alıp, haber yaparlar" diye.. Dünya, Avrupa ve Türkiye piyasası belliyken, Beşiktaş Mehmet Topuz'a nasıl 11 milyon euro teklif eder?.. Böyle bir teklif için ya Başkanın futboldan hiç anlamaması, ya da 11 milyonu alacaklarla parayı kırışma anlaşması yapmış olması gerek. Mümkün mü?. Anlattığım bu.. "Bunlar ya dayak yememiş, ya saymayı bilmiyorlar" lafının muhatabı spor sayfaları..