kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hükümet hadiselerin önünde gitmeli, arkasında değil'

Koç Holding Şeref Başkanı Koç, "Hükümetin hadiselerin arkasından değil, önünden gitmesi ve gerekli kararları süratle alması kaçınılmazdır" dedi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı ve Arçelik Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, hükümeti uyardı. Rahmi Koç, "Hükümetimizin hadiselerin arkasından değil, önünden gitmesi ve gerekli kararları süratli bir şekilde alması kaçınılmazdır" diye konuştu.

YABANCI SERMAYEYE TEŞVİK
Arçelik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen bin 500 yetkili satıcısı ve 600'ün üzerindeki yetkili servisi "Arçelik Yetkili Satıcılar ve Servis Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Rahmi Koç, Türkiye'ye sıfırdan yatırım yapacak ve istihdam sağlayacak yabancı sermayenin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti. Bunun için gerekli hukuki ve bürokratik düzenlemeleri süratle hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Rahmi Koç, "İhracatımız 107 milyar dolar oldu diye övünüyoruz. Fakat bunun için 170 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Dolayısıyla ihraç ürünlerindeki katma değerin mutlaka artırılması gereklidir. Hükümetimizin hadiselerin arkasından değil, önünden gitmesi ve gerekli kararları süratli bir şekilde alması kaçınılmazdır" diye konuştu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise, 2007'de ekonomik istikrarın güçlenmesinin, yaptırımları için sağlıklı koşullar sunduğunu belirterek, konsolide cirolarının yüzde 12 artışla 38.8 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Faaliyet kârının ise yüzde 40 artışla 2.9 milyar dolar yükseldiğini kaydeden Koç, Koç Topluluğu'nun stratejik planı çerçevesinde bazı yapısal değişiklikler yapma kararı aldığına aktardı.

'LİDERLİĞİMİZ SÜRÜYOR'
Koç, "Önümüzdeki dönemde küresel rekabet gücünü elimizde tutacağımız alanlar olan dayanıklı tüketim, enerji, finans ve otomotive odaklanıyoruz. Dayanıklı tüketimde, 2007'de gerçekleştirdiğimiz gerek yurtiçi ve yurtdışı yatırımları, gerekse elde edilen şirket ciroları ile sektör liderliğimizi sürdürmekteyiz" diye konuştu.