kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
16 yaşında şöhret olan Tuba Ünsal, 10 yılda kendisini çok geliştirdiğini söyledi.

Namaz da kılarım dua da ederim

* Üniversitelerde baş örtüsünün serbest bırakılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yerinde bir karar olarak düşünüyorum. Çünkü hiç kimsenin başkalarının özgülüğünü elinden almaya hakkı yok. Baş örtüsü nedeniyle birçok kız üniversite eğitimi alamadı. O kızların eğitimsiz kalması memleketimiz için daha mı hayırlı sanki? Birileri gelip de saçımı boyatamayacağımı, makyaj yapamayacağımı, etek giyemeyeceğimi, bunları yaptığım için okula alınmayacağımı söylese; ben ne düşünürüm?

BIRAKALIM TAKSINLAR
* Ne düşünürsünüz?
"Ben nasıl bir dünyanın içine itildim" derdim. Bırakalım kızlar baş örtüleriyle üniversiteye girsin. Anadolu baş örtülü, hatta türbanlı olduğu halde koyu Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laiklik yanlısı kadınlarla dolu. Kızların üniversitelere baş örtüsüyle girmesi laiklik için neden tehlike olsun? Devlet şeriatla yönetilmiyor ki!

* Sizin dindarlığınızın ne ölçüde? Dua eder misiniz?
Ben Allah'a inanan ve onun gazabından çok korkan biriyim. Başıma ne zaman bir hal gelse, Allah tarafından cezalandırıldığımı düşünürüm. Kendimi çok huzursuz, sıkıntılı hissettiğim anlarda birkaç rekat namaz kılar, dua edererek rahatlarım. Bir İbadet etmeyi çok severim ama şimdi ben camiye gideyim, hemen sofu yakıştırması yapılır!