kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kutu bira zulmü

Sinan AYDIN / SABAH
İmam hatip lisesi müdürü yurttaki boş bira şişeleri yüzünden 7 öğrenciyi okuldan uzaklaştırmak istedi. Öğrencileri vali ve milli eğitim müdürü kurtardı..
Ardahan'da imam hatip lisesinde okuyan 7 öğrenci, yurtta boş bira şişesi bulan Okul Müdürü Ali İhsan Ballı tarafından birayı kendilerinin içtiği öne sürülerek, Sarıkamış'a başka bir okula sürgün edilmek istendi. Ancak suçu kabul ettiklerini belirttikleri ve tasdikname istedikleri dilekçeleri müdürün zoruyla yazdıklarını söyleyen öğrenciler, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKP İl Başkanlığı'na başvurdu. Olayı incelemesi için 3 müfettiş görevlendirilirken Milli Eğitim Müdürlüğü ve valiliğin devreye girmesiyle 7 öğrenci, dün itibariyle yeniden okullarına döndürülüp yurtlarına yerleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ise 3 müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, "Okul müdürünün yanlış uygulama ve tecrübesizliğinden kaynaklanan bir uygulama" dedi. Haksızlığa uğradıklarını öne süren öğrenciler H.A., D.Y., E.A., F.K., İ.K., M.S. ve M.Ş. velileri ile birlikte Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Valiliğe ve AKP Ardahan İl Başkanlığı'na giderek Okul Müdürü Ali İhsan Ballı hakkında şikayette bulundu. Öğrenciler valiliğe yazdığı dilekçede, "Müdür bizi tehdit ederek, baskı uygulayarak, bizden imza alarak tasdikname verip, okuldan attı" dedi.

BÖYLE ŞEY OLUR MU?
Öğrencilerin yardım istediği AKP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Askeroğlu da "Böyle bir şey olur mu? Varsa suçları tespit edilir, doğru yola gelmeleri için yardım edilir. Farz edin ki oldu böyle bir şey, bir öğretmen hemen böyle mi yapar? Çocukları dışarı atarak, sokağa mı bırakmak gerek?" dedi. Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ise "Okul Müdürü konuyu bize bildirmeden öğrenciler hakkında işlem yapmış. Geniş çaplı inceleme başlattık. Öğrencilere yönelik bira içtiklerine dair bir suçüstü yok. Öğrencilerimizin tasdiknameleri iptal edilerek tekrar okullarına geri dönmesi sağlanmıştır" dedi.
Haberin fotoğrafları