kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Artemis’in çekirdek kadrosu Ilgın Sönmez’in Göztepe’deki evinde buluşuyor.

Yaşadığımız yer New York değil, biliyoruz

Çıkardığı kitaplarla yayınevleri arasında sivrilen Artemis Yayınları'nın yönetmeni Ilgın Sönmez ve genç editörleri Yeni Aktüel'e konuştu: "Bizi yaşadığı şehri New York sanan Nişantaşı kadınlarından sanmayın!..
Zeki, güzel ve şehirli genç kadınlardan oluşan bir nevi modern zaman tekkesi desek olur! Birbirine benzeyen, aynı dili konuşan, hayatta aynı pusulayı takip edip yönünü arayan 'güzel deliler'in dergahı desek yine olur! Sürekli ev partisi kıvamında, çalışmıyormuş gibi çalışıp, hayatı doya doya, güle oynaya, öpe koklaya yaşayan, iş-güç raconunu altüst eden 'törkiş seksendisiti kadınları' desek kimse hayır diyemez! Ama onlar 'yayınevi' diyorlar kendileri için... Doğrudur! 'Başka türlü bir yayınevi' desek daha yerinde olur!

AKILLI VE GÜZELLER
Adını 'tanrıçalar alemi'nin saygın üyelerinden alan Artemis Yayınları; akıllı ve güzel, 20'li yaşlarındaki kızlardan oluşuyor! Türk dergiciliğinin duayeni Ercan Arıklı'nın keşiflerinden, gazeteci Ilgın Sönmez'in 'ana tanrıça'lığını üstlendiği Artemis Yayınları günlük dilin ve şehir hayatının fotoğrafını çekmenin peşinde! Sönmez'in özenle seçtiği akıllı, güzel ve şehirli kızların çevirileriyle birkaç sene içinde yüzlerce kitap yayımlayan Artemis'in tek derdi keyifle okutmak aslında. Her ne kadar yayınevinin lokomotifi, yabancıların 'chick lit' yani 'piliç edebiyatı' tabir ettikleri modern, eğlenmeyi, alışveriş yapmayı seven şehirli kadınlara hitap eden mavra dozu yüksek romanlar olsa da; polisiye, fantastik, aşk, tarih, bilimkurgu, korku dahil her şey var bu kızlarda!

SEVGİLİ KONTENJANI
Bu arada, kızlar diyoruz ama fotoğrafta iki yakışıklı delikanlıyı da görüyorsunuz... Onlar da 'sevgili kontenjanından' Artemis tapınağına dahil olmuşlar! Ilgın Sönmez bakmış kızlardan ikisi aşık mı aşık! Hem zamandan hem de işgücünden kazanmak için onları da ekibe dahil etmiş! Alfa Yayın Grubu'nun çatısı altında yayın yapan Artemis'in küçük bir ofisi var ama onların asıl iş yeri Ilgın Sönmez'in Göztepe'deki şirin mi şirin evi! Çaylı, kahveli, sazlı, sözlü, bol muhabbetli bir 'homofis' burası!
Haberin fotoğrafları