kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Piyasa ona buna laf atıp soyunan cahillerle dolu!

İPEK DURKAL - GÜNAYDIN
Bu akşam vereceği konserde; erkek ve kadının aşk hallerini kabare tadında sergileyecek olan Funda Arar, polemikle ayakta kalan meslektaşlarını eleştirdi: Ona buna laf atıp, göğüslerini açarak sanatçı olduklarını sanıyorlar! Bunların hepsi cahillik!..
Bostancı Gösteri Merkezi'nde bu akşam konser verecek olan Funda Arar'ın konseptinin adı 'aşKadına şarkılar'... Arar, müzikal kabare şeklindeki konserinde sadece aşk şarkılarını yorumlayacak. Müzikal kabarenin anlatıcılığını ise Emre Karayel yapacak. Arar'la konserini, aşkı ve sanat dünyasındaki tuhaflıkları konuştuk...

* Bu akşam vereceğiniz 'aşKadına şarkılar' konseri, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne bir gönderme niteliği mi taşıyor?
Hayır, konserin konsepti tamamen farklı olacak. Hem kadının, hem de erkeğin aşk hallerini anlatan bir müzikal olarak düşünülebilir. Erkek, kadın ve aşk üçgeni arasında geçen bir hikaye. İçinde karmaşalar, kıskançlıklar, ayrılık ve pişmanlık var. Hikayemize uygun geniş bir repertuvar hazırladık. Sadece kendi şarkılarımı değil, bu konsepte uyan pek çok şarkıyı seslendireceğim. Aşkı işlerken işin Anadolu tarafını da unutmadık. Örneğin ciddi bir berdel gerçeği de var ülkemizde. Aşkın hiç dokunamadığı kadınlar var...

BERDELİ BİLİRİM

* Sizin ailenizde de var mı berdel?
Baba tarafım Doğu kökenli. Ailemde tam olmasa da berdel var. Dolayısıyla bu konuyu biliyorum. Çok acı gerçekler bunlar. Çok küçük yaşta hiç bilmediğiniz, sevmediğiniz ve sevemeyeceğiniz bir insanla evlendiriliyorsunuz. Aşk dokunmuyor işte o insanlara. Çok şey yarım kalıyor hayatlarında.

* Doğu'da aşk rahatlıkla yaşanabilseydi, belki de bu kadar şiddet ve terör olmazdı. Ne dersiniz?
Doğu'daki yaşam, Batı'dakinden çok farklı. Yıllar önce bir konser için Doğu'ya gittiğimde, Van'ın köylerinden gelen kadınlarla tanışmıştım. 35-40 yaşlarındaki bu kadınların hiçbirinin hayatı boyunca doktora gitmediğini öğrenmek beni çok şaşırtmıştı. Evlerinde banyoları yok, musluktan akan suları yok... Aşktan önce sağlıklı yaşam şartlarına kavuşmalılar.

* Türkiye'nin en çok konser veren üç kadınından birisiniz...
Son birkaç senedir en çok konser veren ve sahne yapan isimlerdenim. Biletli konser vermek kolay değil. Bunun popülerlikle ilgisi yok. Her gün gazete manşetlerinde, TV ekranında görünüyor olmanız biletli konser verebileceğiniz anlamına gelmez. Biletli konser için iyi şarkıcı olmanız lazım. İnsanlar sizi eğlence amaçlı barda seyredebilir ama konsere sadece sizi dinlemeye gelirler. Her saniye gündemde olan insanların yüzde 95'i Açıkhava'da konser veremiyor.

* Bahsettiğiniz insanların dizileri de yayından kalkıyor. Neye yarıyor peki sansasyon?
Elbette bir dönüşü vardır. Onların işi de zor. Ben sanatıma kafa yoruyorum, onlar gündemde kalmaya... Gündemde olmanın sanatçı olmakla ilgisi yok! Sanatla ilgili bir şey yapmadan nasıl sanatçı oluyor ki bu insanlar! Sanatçı sanat üretendir. Sürekli TV'ye çıkan sanat üretiyor demek değil ki!

BEN POLEMİĞE GİRMEM!


* Bu isimlerle magazin basını arasında da sürekli bir itişme var...
Kimse kusura bakmasın ama isminiz magazin sayesinde duyulmuşsa, nasıl magazinden nefret edebilirsiniz ki! Şaşıyorum bunlara! Zaten bununla besleniyorsun, nasıl bununla ilgili yorum yapabiliyorsun! Havalimanları gazeteci kaynıyor. Eğer basın danışmanın haber vermezse nasıl toplanacaklar oraya! Bana niye gelmiyorlar?

* Sizden polemiklere girmeniz istendi mi hiç?
Ben girmem ki! Cehalet bunların hepsi! Dünya görüşleri yok, ellerine bir kitap almışlıkları yok! Tek bildikleri; "Ben güzelim, ben de şöhret olurum" demek. Onlar da haklı. "Ona buna laf atarım, göğsümü açarım, tamamdır" diyorlar. Piyasa allem edip kallem edip, ünlü olanlarla dolu...