kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şeyh, şerh, temyiz

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Danıştay'a saldırı davasında mahkeme başkanı, imam Salih Kurter ile Arslan'a silahı temin eden Metin Şükre'nin beraatine muhalefet şerhi koydu. Savcı temyize gidecek..
Danıştay'a kanlı baskını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın "liderim" dediği imam Salih Kurter'in beraatına karşı Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz'in yazdığı muhalefet şerhi, "Dini telkinlerde bulunmak ve şeriatı övmek, saldırıya zemin hazırlar mı" tartışması başlatacak ifadeler taşıyor. Karadeniz, Kurter'in de silahlı örgüt üyesi olduğunu savundu.

'BUNLAR DA ÖRGÜT ÜYESİ'
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, 84 yaşındaki fahri imam Salih Kurter ile ilgili olarak muhalefet şerhinde şu görüşleri savundu: "Sanık Salih Kurter'in evine, haklarında mahkûmiyet kararı verilen sanıklar Alparslan Arslan ve Süleyman Esen devamlı olarak gelip gitmişler, örgütsel toplantılar yapmışlardır. Anılan sanıkları örgüt evinde barındırmış, sanıklara şeriat düzeniyle ilgili telkinlerde bulunarak, eylem yapmaya yönlendirmiştir." Bu gelişmelerin Kurter'in silahlı örgüt üyesi olduğunu gösterdiğini savunan Karadeniz, beraat kararına karşı çıktı. Karadeniz, Arslan'a silahları veren Metin Şükre ile ilgili karara şerh koyarken de "Silahların 3 bin 500 YTL'ye verilmesi hayatın olağan akışına terstir. Bu olgu Glock marka iki adet silahın, silahlı terör örgütüne sanık Şükre tarafından özel olarak temin edildiğini göstermektedir" dedi. Duruşma savcısı Kubilay Taştan'ın Karadeniz'in şerh düşmesini de dikkate alarak Kurter ve Metin Şükre'nin beraat kararlarını temyize götürmeye hazırlandığı öğrenildi.