kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye'nin tarihinde en büyük satış"

Yeni Haber
Migros Türk'ün yüzde 51'lik bölümünün Londra merkezli fon şirketi BC Partners'e satılması, İngiltere'de de yankı buldu. İngiliz basını, anlaşmayı bir fon şirketi ile bir özel şirket arasında "Türkiye'nin tarihinde yapılan en büyük satış" olarak nitelendirdiler.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'nin en büyük market grubunun, BC Partners tarafından satın alındığını belirterek anlaşma ile şirketin toplam değerini 3.25 milyar dolar olarak belirlendiğine dikkat çekti.

ÖZEL FONLAR YÜKSELEN PİYASALARA YÖNELİŞİ

Satışın, Türkiye'de şimdiye kadar bir fon şirketi ile bir özel şirket arasında yapılan en büyük anlaşma olduğunu vurgulayan gazete, "Satış, Batı'da ekonomik yavaşlamanın işaretleri verilirken özel fon gruplarının yükselen piyasalara yönelişine vurgu yapıyor" diye yazdı.

The İndependent de, "BC Türkiye'nin gıda pazarında pay aldı" başlıklı haberinde geçen hafta İntelsat'ı 16.5 milyar dolara satın alan BC Partners'in "Türkiye'nin tarihinde en büyük alım gerçekleştirdiği"ne işaret etti.

BC'nin, şirketin geri kalan paylar için teklif yapmayı planladığını kaydeden gazete, Migros'un sektörün yüzde 22'sini elinde tuttuğunu, geçen yıl 4.3 milyar YTL satış yaptığını da yazdı.

(ANKA)