kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fenerbahçe en çok kazanan futbol kulüpleri ligine de girdi

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final sınavına hazırlanan Fenerbahçe, Futbol Para Ligi'nde ilk 20'yi zorluyor. Sarı Kanaryalar, 87.2 milyon Euro'luk gelirle 25. sırada..
Şampiyonlar Ligi'nde haftaya Sevilla ile çeyrek final sınavına çıkacak Fenerbahçe Spor Kulübü, şampiyonlar dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday oldu. Deloitte tarafından her yıl hazırlanan Futbol Para Ligi, araştırmasının 2006-2007 sezonu sonuçları yayımlandı. Real Madrid'in 351 milyon Euro yıllık gelirle ilk sırada yer aldığı ve ilk 20 takımın sıralandığı listeye Fenerbahçe giremedi ancak kapısına dayandı. Listede Alman Werder Bremen'in 97.3 milyon Euro'luk geliriyle en çok geliri olan 20'nci kulüp oldu. Deloitte Spor Sektörü Grubu, Fenerbahçe'nin 87.2 milyon Euro'luk gelirle önümüzdeki yıllarda dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday olduğunu belirtti.

'İLK TÜRK KULÜBÜYÜZ'
Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, yaptığı açıklamada, 'Deloitte Futbol Para Ligi'ne giren ilk Türk kulübü olduklarını bildirdi. Transfer geliri gibi bazı gelirlerin kurallar gereği eklenmediği sıralama tablosunda Fenerbahçe'nin 87.2 milyon Euro ile 25'inci sırada yer aldığını ifade eden Kuşin, "Bu tutar, Fenerbahçe'nin futbol dışı gelirlerinin ve bütçesinin tamamını içermiyor" dedi. Kuşin listede 25'inci sırada olan Fenerbahçe'nin altında Benfica, West Ham United, Manchester City, Aston Villa, Everton gibi dünyanın en ünlü kulüpleri yer aldığını dile getirdi.
Haberin fotoğrafları