kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Migros üç oğlumdan biriydi bir ara kaybeder gibi oldum yeniden kavuştum, çok keyifliyim'

ESEN EVRAN
1990-2000 yılları arasında Migros Genel Müdürlüğü görevini yapan, Migros'un yurtdışına açılması sürecini yöneten ve sonrasında Tofaş Genel Müdürlüğü ve Koç Holding CEO'luğu görevine getirilerek 1 Mayıs 2007'den itibaren de gruptan ayrılan Bülend Özaydınlı, 8 yıl sonra yeniden Migros'un başında. Aylardır piyasanın merakla beklediği Migros satışına ilişkin dün gelen haberin en büyük sürprizi, şirketi alan BC Partners'dan çok, kuşkusuz Migros'un başına CEO ve ortak olarak Bülend Özaydınlı'nın getirilmiş olmasıydı. Koç Holding CEO'luğundan ayrıldığında, grupla Migros'un satışı konusunda anlaşmazlık yaşadığı konuşulurken Özaydınlı'dan bu konuda hiç yorum gelmedi.

CİDDİYETLERİNİ ÖLÇTÜM
Dün satışa ilişkin resmi açıklama geldiğinde görüştüğümüz Özaydınlı'nın sesi, uzun süredir olmadığı kadar heyecanlı ve keyifliydi. 2 erkek çocuk sahibi olan Özaydınlı'nın "10 yıl boyunca yönettiğiniz, adeta çocuğunuz gibi olan Migros'la yeniden buluşmak size ne hissettiriyor?" şeklindeki soruya verdiği karşılık da aslında duygularını çok güzel özetledi: "Migros benim üç oğlumdan biriydi. Bir ara kaybeder gibi oldum. Ama şimdi yeniden kavuştum. Şu anda çok keyifliyim." Peki Özaydınlı, Koç Holding'den ayrıldığı 9 ay boyunca ne yaptı? Özaydınlı Mayıs 2007'den sonra yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Biliyorsunuz, sizinle konuştuğumuzda tekneyle Ege'ye açılmıştım. Sonbaharda İstanbul'a döndüm. Tabii bu arada yurtdışında dolaştım, çeşitli görüşmeler yaptım. Bugün gelinen noktayı tabii ki ayrıldığımda öngöremezdim. Ama hayat tesadüflerden ibaretmiş, bizi yeniden bir araya getirdi eski şirketimle. Biliyorsunuz BC Partners bir Private Equity şirketi. Onlarla görüşmemde ciddiyetlerini ölçtüm. Gördüm ki istekleri çok güçlü ve benimle örtüşen düşünceleri var. Migros benim üç oğlumdan biriydi. Bir ara kaybeder gibi oldum şimdi yeniden kavuştum."

DETAYLAR ÇARŞAMBAYA
Peki fon Türkiye'de kaç yıl kalacak, Özaydınlı'ya bir projeksiyon sunuldu mu? Bu satın almayı Türkiye'de başka satın almalar izleyecek mi? Özaydınlı bu sorulara, "Tabii ki bir projeksiyon var, ama izninizle onu çarşambaya düzenlenecek basın toplantısında BC Partners yetkilileri cevaplasın" karşılığını vermekle yetindi.