kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ben Bernanke ve Hazine Bakanı Henry Paulson, ABD ekonomisinin durgunluğa girmeyeceğini söyledi. Bernanke ve Bakan Paulson, ABD ekonomisinin zorda olduğunu ancak alınan önlemlerle resesyondan kaçınılacağını belirtti.

"Gerektiğinde harekete geçeriz 2008'de resesyon olmayacak"

Fed Başkanı Bernanke ve ABD Hazine Bakanı Paulson, alınan önlemlerle ABD ekonomisinin resesyona girmeyeceğini savundu. Bernanke, "Gerektiğinde harekete geçeriz" dedi..
Uluslararası piyasaların dün merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke ve ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ABD ekonomisinin durgunluğa girmeyeceğini söyledi. Fed Başkanı Bernanke ve Bakan Paulson, ABD ekonomisinin zorda olduğunu ancak alınan önlemler ile resesyondan kaçınılacağını belirtti. ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'nde konuşan ikili, para politikası yapıcıları ve hükümetin ABD ekonomisinin durgunluğa girmemesi için gerekli adımları atacağını vurguladı. Fed Başkanı Bernanke, zorlanan ABD ekonomisine yardım etmek için gerektiği takdirde Fed'in harekete geçeceğini söyleyerek, önümüzdeki dönemde yapılacak muhtemel faiz indirimleri için de umutları artırdı. Bernanke, "ABD Merkez Bankası ekonomik görünümle ilgili olarak gelmekte olan bilgileri dikkatle izlerken büyümeyi desteklemek ve düşüş risklerine karşı yeterli bir sigorta sağlamak için zamanında harekete geçecektir" dedi. Fed Başkanı eylül ayından beri yapılan yüzde 2.25'lik faiz indirimi ve ABD hükümetinin hazırmladığı 168 milyar dolarlık ekonomi destek paketinin ekonominin durgunluğa girmesini engelleyeceğini bildirdi. ABD Hazine Bakanı da son günlerde verdiği demeçleri yineleyerek, ABD ekonomisinin yavaşladığını ancak yılın ikinci yarısından itibaren işlerin düzelme yoluna girerek, durgunluktan kaçınılacağını tekrarladı. Paulson, gayrimenkul sektöründe yaşanan sert düzeltme, yüksek enerji fiyatları ve uluslararası piyasalardaki dalgalanmanın mevcut ekonomik görünüm üzerinde etkili olduğunu kaydetti.