kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emekli aylığı alanlar aman dikkat!

Yeni Haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlardan vergi adı altında para toplayan dolandırıcılara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, özellikle Ankara'nın Bahçelievler ve Emek semtlerinde bu yönde vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiği aktarıldı.

SGK, kurum yetkilisi olarak kendini tanıtarak vatandaştan para talep edenlere karşı dikkatli olması ve gerekli yerlere ihbarda bulunulması istenildi. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
''Son günlerde kurumumuzdan, emekli veya dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımızın evlerine giderek, vergi adı altında para toplamaya çalışan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar gelmektedir. Özellikle Bahçelievler ve Emek semtlerinde yoğunlaşan ihbarlardan, kurumumuz adını ya da kurumumuzu çağrıştıracak benzer adları kullanan kişilerin, evlerine gittikleri vatandaşlarımıza, kurumdan geldiklerini belirterek, birikmiş paraları olduğunu, paranın kendilerine faiziyle ödeneceğini belirttikleri, işlemlere başlanabilmesi için vergisinin yatırılmasının gerektiği ve bunun için para istedikleri tespit edilmiştir. Kurumumuz çalışanlarının dolaşarak emekli maaşları ile ilgili işlem yapma yetkisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza, işlemler hakkında gerekli bilgi, kurumumuz yetkili amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderilmekte, bu evrakta vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler açıkça belirtilmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için, yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar etmemeleri, talep edenler hakkında "ALO 155" ihbar hattına veya "303 55 41" numaralı telefona veya en yakın emniyet birimine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir.''

CİHAN