kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dizel otomobil Anadolu'da moda oldu, satışlar patladı

11.02.2008
Ocak ayında dizelin pazar payı yüzde 55 gibi yüksek seviyeye ulaştı. Dizel tüm Türkiye'de büyük ilgi görürken, Anadolu'da tam bir dizel çılgınlığı yaşanıyor. Dizeli olmayan marka Anadolu'da satmıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dizel otomobil Anadolu'da moda oldu, satışlar patladı
Türkiye'de dizel otomobil satışında bir patlama yaşanıyor. Bu yılın ocak ayında Türkiye'de dizelin payı yüzde 55 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Yani satılan her 100 otodan 55'i dizel oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 51 olarak gerçekleşmişti. Dizel tüm Türkiye'de büyük ilgi görürken, Anadolu'da tam bir dizel çılgınlığı yaşanıyor. Dizel otomobiller özellikle Anadolu'da yok satılıyor. Dizeli olmayan markanın ise Anadolu'da şansı yok. Bunun nedeni ise dizelin benzinliye göre daha ekonomik olması. Subaru marka müdürü Çınar Noyan, Anadolu'da dizele olan ilginin batıdan fazla olduğunu belirtiyor. Subaru'nun düne kadar marka algısının yüksek olması ve dizel motoru olmaması nedeniyle daha çok büyük şehirlerde tercih edilen bir marka olduğunu söyleyen Noyan, "Geçen yıl geliştirilen dünyanın ilk Boxer dizel motorunun tanıtılması ile birlikte özellikle Anadolu şehirlerden markamıza büyük bir ilgi başladı" dedi.

BAYİLERİN İLGİSİ ARTTI
Noyan, yetkili satıcılıklarının bulunmadığı pek çok ilden de yetkili satıcılık talepleri aldıklarını belirterek, şunları söyledi: "Özellikle kışın sert geçtiği İç ve Doğu Anadolu bölgesi illerinden tüm modellerimizin 4 çeker olması, bir de artık dizel seçeneğinin bulunması markamızı bu illerde ilgi odağı haline getirdi. Şu anda 4'ü İstanbul, birer tane de Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Adana ve Trabzon olmak üzere toplam 11 yetkili satıcımız var. 2008 yılı içerisinde 11 olan toplam yetkili satıcı adedimizi ilk etapta 20'ye çıkarmayı planlıyoruz. Konya, Kayseri, Balıkesir, Gaziantep, Diyarbakır, Samsun, Erzurum gibi illerde hızla teşkilatlanmamızı tamamlamayı ve bu illerdeki Subaru severlerle buluşmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra bizim planımız içinde olmayan ancak ısrarla yetkili satıcılık talep eden iller olması sebebiyle, planlarımızı geliştirmeyi ve daha çok şehre Subaru ayrıcalığını taşımayı da göz önünde bulunduruyoruz."