kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD Büyükelçiliği: Cartwright ziyaretinde yeni bir şey yok

Yeni Haber
ABD Büyükelçiliği, ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright'ın ziyaretinin devam eden işbirliğinin çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, "yeni bir şey yok" dedi.

Büyükelçilik yetkilisi, Washington'da Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile yaptığı görüşmeden sekiz gün sonra Ankara'ya gelen Cartwright'in Ankara ziyaretini değerlendirirken Cartwright'ın iki ülke arasında mevcut işbirliği konusunda çalışmalarda bulunmak üzere geldiğini belirterek, "Yeni bir şey yok. Müttefiklerin yaptığı budur" dedi.

Her iki tarafın devam eden işbirliğinden memnun olduğunu ifade eden yetkili, işbirliğinin mevcut düzeyinde süreceği mesajını da verdi. Yetkili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'daki görüşmeleri kastederek "İşbirliği, 5 Kasım itibariyle yoğunlaştı, diyalog 5 Kasım itibariyle yoğunlaştı" şeklinde konuştu.

"İşbirliği sürüyor ve devam edecek. İki ülke arasında yakın bir ilişki var" diyen yetkili, Orgeneral Cartwright'ın ziyaretinin "Mevcut ittifak ortaklığının bir parçası" olarak gerçekleştirdiğini de vurguladı.

(ANKA)