kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kevser Beyazyüz

İmam hatip liselerinde katsayı değişikliği doğru olur mu?

Mürsel ACAY / SABAH
Destek verenler
İmam hatip lisesi 11. sınıf öğrencisi Kevser Beyazyüz: "İlahiyat okumaya mahkûm ediliyoruz. Bu bir engel ve haksızlık. Ben sınavda yapabileceğim en iyisini yapabilirim ancak sınavda yapsam bile faydası yok. Matematiğim çok iyi ancak bu yönde tercih yapamıyorum."
İmam hatip lisesi öğrencisi İdris Kaya: "Ben küçüklüğümden beri mühendis olmak istiyorum. Matematiğim çok iyi. Katsayı kaldırılmazsa çok sevdiğim inşaat mühendisliğini okuyamayacağım. Bu haksızlık değil mi ?.
Meslek lisesi mezunu Yasir Çelik: "Bence katsayı kaldırılmalı. Eğitimde eşitlik olmalı. Herkes istediği bölümü gerebilmeli. Bu durumda eğitim eşitsizliği var."

Karşı olanlar
Fatih Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ali Kılıç:
"Katsayı kaldırılmamalı. Onlar meslek okumayı tercih etmişler. Bitirince ayrıca meslek diplomaları oluyor. Neden bir de istedikleri fakülteye girebilsinler. Bence girememeliler."
İşletme fakültesi öğrencisi Mehmet Tarhan: "Katsayı onlara göre neden değiştiriliyor. Bu haksızlık olur. Onlar tercihini meslek okulundan yana yapmışlar. Ve sonuçta onlar bir meslek öğreniyor ve bunun diplomasını alıyor. Ama bizim tek şansımız üniversite okumak. Bize, geleceğimize neden ortak olacaklar."
Haberin fotoğrafları