kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
T. Kütükoğlu

Silah servisi avukattan

Veli SARIBOĞA
Sabancı suikastının tetikçisi Mustafa Duyar'ın öldürülmesinde kullanılan silahı Afyon Cezaevi'ne Nuri Ergin'in avukatı Tuncay Kütükoğlu'nun soktuğu ortaya çıktı. Kütükoğlu'nun müebbet hapsi isteniyor..
Sabancı suikastının tetikçisi Mustafa Duyar'ın 15 Şubat 1999 günü Afyon Cezaevi'nde öldürülmesinde kullanılan silahı cezaevine Nuri Ergin'in avukatı Tuncay Kütükoğlu'nun soktuğu ortaya çıkarken, avukat için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Duyar'ın öldürülmesi üzerine Nuri Ergin'in adamı Ahmet Yargüder ve kardeşi Erkut Yargüder'in itirafları üzerine başlatılan teknik takip sonucunda gerçekleştirilen Çamur Operasyonu kapsamında yakalanan Zeynel Ergin, 2 kardeşi ve yeğeni ile öldürülen Tevfik Nurullah Ağansoy'un eşi Aynur Hülya Ağansoy'un da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. İddianamede, Vedat Ergin ile Nuri Ergin'in, polis ve askerlere yönelik eylemleri ve cezaevinde kendisi gibi itirafçı olan eşi ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle Duyar'ı öldürmeye karar verdikleri belirtildi. Ahmet Yargüder'in tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi'nde Mart 2007'de alınan ifadesinde, Duyar'ın öldürülmesinde kullanılan silahı Nuri Ergin'in avukatı olan Kütükoğlu'nun cezaevine soktuğunu söylediği belirtilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

EL YAPIMI TABANCA
"Duyar'ın öldürülmesinden bir gün önce avukat Kütükoğlu, Hakan Çakır ve Kader Kaynar ile birlikte Afyon Cezaevi'ne gitti. Avukat görüşüne ise Ahmet Yargüder ile aynı cezaevinde tutuklu bulunan Sami Tokur, Yasin Al ve Emin Alakaş birlikte çıktı. Kütükoğlu görüşmede el yapımı 7.65 tabanca ile sigara kutusu içerisindeki mermileri tutuklu sanıklara teslim etti" denildi. Tokur'un ertesi gün Duyar'ı öldürdüğü belirtilen iddianamede avukat Kütükoğlu hakkında 'öldürtmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Kütükoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.