kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alparslan Arslan

Ağırlaştırılmış müebbet

Göksel ÇAĞLAV - ANKARA
Danıştay'a baskın düzenleyen Alparslan Arslan'ın yargılandığı dava dün sonuçlandı. Mahkemenin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği Arslan, duruşmada Başbakan'dan şeriat ilan etmesini istedi..
Danıştay'a düzenlenen kanlı saldırının bir numaralı sanığı avukat Alparslan Arslan, karar duruşmasında mahkeme tarafından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Alparslan Arslan'ın cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i tasarlayarak öldürmek suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Arslan'ı, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden ve üyeler Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu'nu tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 60 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, Arslan'ı patlayıcı madde bulundurmak, bomba atmak, mala zarar vermek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 8 yıl 9 ay hapis ve 450 YTL adli para cezasına mahkum etti.

ATATÜRK'E VE MAHKEMEYE HAKARET
Mahkeme heyeti, davada yargılanan sanıklardan Osman Yıldırım ve Erhan Timuroğlu'nu anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezasına mahkum etti. Davada sanıklardan Süleyman Esen ve Tekin İrşi silahlı örgüt üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından ayrı ayrı 10'ar yıl 2'şer ay 15'er gün hapse mahkum edilirken, Aykut Metin Şükre, Ayhan Parlak ve Salih Kurter beraat etti. Osman Yıldırım kararın açıklanmasının ardından salondan çıkarken, Atatürk'e hakaret, mahkeme heyetine de tehditler yağdırdı. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz sanığın sözlerini tutanağa geçirdi. Sanık Arslan savunması sırasında "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye'deki imanlı kişilerden şeriatı ilan etmelerini istiyorum. Genelkurmay'ı da tehdit ediyorum. Şeriatın önüne geçilmesin, yoksa kan dökülür" dedi.

ERGENEKON BAĞLANTISI YOK
Duruşmada söz alan sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombası ve Ergenekon soruşturmasının, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırılarla bağlantısının olup olmadığının araştırılmasını istemişti. Avukat Ener, dünkü duruşmada da dosyanın genişletilme talebini tekrar etti. Savcı Kubilay Taşkın İstanbul'daki Ergenekon soruşturması ile Danıştay davası dosyasının esasa ilişkin herhangi bir bağlantı olmadığı gerekçesiyle reddedilmesini istedi. Mahkeme savcısı da bu doğrultuda dosyanın genişletilmesi talebini reddetti. Davanın bir numaralı sanığı Arslan hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.