kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyarbakır'da olaylı yıkım-GALERİ

Yeni Haber
Diyarbakır'ın Kayapınar beldesinde kaçak binalarının yıkımına karşı çıkan bazı vatandaşlar, polise ve yıkım ekibine taşla saldırdı. ..
Kayapınar Belediyesi yıkım ekibi, Barış Mahallesi'nde, başkalarına ait arsalara inşa edilen 13 kaçak binayı yıkmaya başladı. Çevrede toplanan kaçak bina sakinleri, yıkımı engellemeye çalışarak, ekiplere ve polise taş atmaya başladı.


*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Uyarılara rağmen taşla saldırmaya devam gruba polis biber gazı kullanarak müdahalede bulunurken, 15 kişi gözaltına alındı. Bir polis memuru da atılan taşlardan hafif şekilde yaralandı.

Yer yer toplanan kaçak bina sahipleri taş atmayı sürdürüyor.


DAHA ÖNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞ

Kayapınar Belediyesince, bu sabah yıkımı yapılan kaçak yapıların sahipleri hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına daha önce suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kayapınar'ın Huzurevleri bölgesinde yapılan tüm uyarılara rağmen, son dönemde yoğunlaşan kaçak yapıların, polisin aldığı güvenlik önlemlerinin ardından yıkıldığı belirtildi.

Kayapınar'ın Huzurevleri bölgesinde belediye ve vatandaşa ait araziler üzerinde kaçak yapıların tüm uyarılara rağmen devam ettiği kaydedilen açıklamada, kaçak yapıların yapımına karşı belediyenin yasal girişimlerde bulunduğu ve tespit edilen tüm kaçak yapı sahipleri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına daha önce suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

ARAZİ MAFYASI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''28 Ocak 2008 tarihinde alınan güvenlik tedbirlerinin ardından ilk yıkım yapılmıştır. Bu yıkımlara rağmen yapılaşmanın devam ettiği görülmüş ve 13 Şubatta yeni bir yıkım gerçekleştirilmiştir. Mülkiyeti, belediye ve vatandaşlara ait araziler üzerinde yapılan yapıların gecekondudan öte, 2 ve 3 katlı kaçak yapılar olduğu göz ardı edilemez. Belediye ve vatandaşlara ait arsaların gasp edilerek üzerinde yapılar yapılmasının iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı açıktır. Vatandaşa ve belediyeye ait arsalar üzerinde kaçak yapıların yapılmasının önlenmesi görevi tüm kurumlara aittir. Bu kaçak yapılaşmada ev sahibi olmanın ötesinde, çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmadan medet uman arsa ve arazi mafyasının rolü olduğu ise görülmektedir.

Fırsatçı ve rantçı bir grup insanı zengin etmeyi amaçlayan bu girişimlere Kayapınar Belediyesi olarak izin vermeyeceğiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın arsa ve arazi mafyasının bu tür girişimlerine karşı uyanık olması gerekmektedir. Bu sabah yıkımı yapılan ve diğer kaçak yapıların sahipleri hakkında daha önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.''