kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK yandaşları 2 polisi yaraladı

Yeni Haber
Adana'da, terör örgütü propagandası yapmak isteyen bir grubun izinsiz gösterisine müdahalede bulunan iki polis memuru, bıçakla ağır yaralandı. Olayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Bir grup, gece Dağlıoğlu ve Şakirpaşa mahallelerinde izinsiz gösteri düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, göstericilere müdahale etti. Sokak aralarına kaçan göstericileri kovalayan TEM'de görevli polis memurları Ramazan Mercan ve Esat Göçmen, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu mevkisinde Ramazan K'nin (23) bıçaklı saldırısına uğradı. Mercan kasığından ve karın bölgesinden, Göçmen ise karnından yaralandı. Saldırgan, olaya müdahale eden başka bir polis memuru tarafından elinden vurularak yakalandı.

Yaralı polis memurları, kaldırıldıkları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi altına alındı. Kalın ve ince bağırsaklarında yırtılmalar meydana gelen Mercan ve Göçmen'in ameliyat edildiği, durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Arif Akkale, polis memurlarını hastanede ziyaret etti.

Bu arada, TEM ekiplerinin sürdürdüğü operasyonlar sonucu Ramazan K'nin de aralarında bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı, TEM ve Çevik Kuvvet ekiplerinin Dağlıoğlu, Hürriyet ve Şakirpaşa mahallerinde önlem aldığı öğrenildi.

(AA)