kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dayakta ısrar eden kocaya hapis cezası

ANKA
Yargıtay eşini dövdüğü için evden uzaklaştırılıp, tekrar eşini döven kocaya hapis cezası verilmesi gerektiğine hükmetti..
Yargıtay 7. Ceza Dairesi, eşinden şiddet gören kadınları sevindirecek bir karara imza attı. Daire, eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla 2 ay koruma altına alınan kadına, kocanın şiddet uygulamaya devam etmesini mahkûmiyet gerekçesi saydı. Kağızman Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını bozan Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, eşine şiddet uyguladığı için 2 ay evden uzaklaştırma cezasına çarptırılan kocanın, bu süre içerisinde de eşine şiddet uyguladığının doktor raporu ve tanık ifadeleriyle sabit olduğunu ve bu nedenle hapis cezasına çarptırılması gerektiğine karar verdi. Yargıtay'ın emsal kararının gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:

'BERAAT YASAYA AYKIRI'
"Davalının, mağdureye karşı şiddete yönelik davranışlarda bulunmasının 2 ay süreyle önlenerek mağdurenin koruma altına alınmasına hükmedildiği, sanığın bu iki aylık süre içinde mağdureye etkili eylemde bulunduğu doktor raporu, müşteki ve tanık beyanlarından anlaşıldığı nazara alınmadan sanığın mahkûmiyeti yerine, yazılı şekilde hüküm tesisi yasaya aykırıdır. Bu nedenle hükmün bozulmasına karar verildi"