kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Avrupa'yı satın alma dedikodusu kurtardı, İMKB'nin freni tutmadı!

Satın alma haberleri ile toparlayan Avrupa borsaları, ABD'den gelen iyimser veriler ile artıya geçti. İMKB ise dün yüzde 2.3 düşerken, dolar 1.19 YTL'ye kadar yükseldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Avrupa'yı satın alma dedikodusu kurtardı, İMKB'nin freni tutmadı!
ABD piyasalarından yayılan resesyon endişeleri ile dün dünya borsaları dalgalı bir seyir izledi. Önceki gün ABD borsalarının sert düşüşü ile Asya borsaları kayıplarını artırırken, Avrupa borsaları dün satın alma haberleriyle inişli-çıkışlı grafik çizdi. Avrupa borsaları bankacılık ve madencilik hisselerindeki yükselişlerle kayıplarını azalttı. Avrupa borsaları ABD'de iş gücü verimliliğinin son çeyrekte arttığı, medya ve eğlence sektörünün gelirlerini yükseldiği haberleriyle borsalar açılışta ortalama yüzde 0.6 değer kazandı.

DOLAR 1.19'A YÜKSELDİ
İMKB ise ABD'de yaşanan sert kayıplardan sonra Avrupa borsalarının nasıl tepki vereceğine odaklandı. Avrupa borsalarının ekside açılması ile yüzde 3'ü aşkın kayıpla güne başlayan İMKB, gün içinde 42 bin 848 puana kadar geriledi. Borsa dün yüzde 2.33 değer kaybederek, 43 bin 317 puana düştü. Borsada işlem hacmi ise 1.6 milyar YTL oldu. Doların uluslararası para birimleri karşısında yükselmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın bugün yapılacak faiz toplantısında faiz oranlarını indireceği söylentileri ile YTL, dolar ve Euro karşısında değer kaybetti. Dolar dün gün içinde 1.1935 YTL'ye kadar tırmandı. Bankalararası piyasada dolar dün 1.1855-1.1865 YTL'den kapandı. 7 Ekim 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi dün yüzde 16.59'a yükseldi.

SİGORTA HİSSELERİ UÇTU
Bu arada Oyak'ın Axa Oyak'taki yüzde 50 hissesini Axa'ya sattığı haberleri ile yükselişe geçen sigortacılık hisseleri günün en çok prim yapan hisseleri oldu. Sigorta sektöründe faaliyet gösteren Ray Sigorta yüzde 4.38, Güneş Sigorta yüzde 7.41, Anadolu Sigorta yüzde 3.42 ve Aksigorta yüzde 7.69 değer kazandı.