kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Türk KOBİ'leri WIN ile görücüye çıkıyor
Avrasya Bölgesi imalat endüstri sanayisinin önde gelen şirketleri, 7 Şubat 2008'de gerçekleştirilecek World of Industry Fuarı'nda (WIN), 15 ülkenin KOBİ'leri ile buluşacak. İstanbul TÜYAP Beylik düzü Fuar ve Kongre Merkezinde 7-10 Şubat tarihleri arasında Messe Bileşim Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuarda, Türkiye endüstrisi ve gelişen teknolojileri dünya platformuna taşınacak. Fuar, 7 lider sektörü ziyaretçilerle iki fazda bir araya getirecek. Bin 400 katılımcı firma ve 130 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, 54 bin metrekarelik 2 fazda hizmet verilecek.

Profilo Telra'da ihtiyati tedbir sürecek

Profilo Telra Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, iflasın ertelenmesine ilişkin olarak açtığı davanın duruşması ertelenirken, ihtiyati tedbirin devamına karar verildi. BSH Ev Aletlerinden Borsa'ya gönderilen açıklamada, Profilo Telra Elektronik'in iflasın ertelenmesine ilişkin açtığı davanın dün görülen duruşmasında, İstanbul Asliye 10. Ticaret Mahkemesi'nin, duruşmanın 11 Mart 2008 tarihine ertelenmesine ve ihtiyatı tedbirin devamına karar verdiği belirtildi.

Oyak, sigortayı Axa'ya satıyor
Oyak, Axa Oyak Holding'teki yüzde 50 hissesini 525 milyon dolar bedelle Axa Grubu'na satacağını açıkladı. Oyak'tan yapılan açıklamada, "Ayrıca, aynı anlaşma uyarınca, Axa Oyak Holding, bir Oyak iştiraki olan Mais Motorlu Araçlar A.Ş.'nin Axa Oyak Sigorta A.Ş.'de sahip olduğu yüzde 1.5 oranındaki hisseyi 15 milyon dolar bedelle satın alacaktır" denildi.Açıklamada, resmi mercilerin iznine tabi olan satışın 2008 baharının başlarında tamamlanmasınn beklendiği belirtildi. Axa Oyak'ın pazar payı yüzde 10.26'ya yükselmişti.