kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk gemisi alev alev!

Yeni Haber
Adriyatik Denizi'nin Hırvatistan açıklarında, 200 kamyon ile 9 ton "tehlikeli madde" taşıyan bir Türk şilebi alev alev yandı.

Hırvatistan Denizcilik Bakanlığının açıklamasında, "Und Adriyatik" adlı Türk şilebinden saat 05.00'te (TSİ 06.00) şilepte yangın başladığına ve Rovinj kentinin 13 deniz mili (24 kilometre) batısında Hırvatistan karasularıyla uluslararası sular arasındaki sınırda bulunduğuna dair alarm mesajı geldiği belirtildi.

Yangının nedeni henüz belirlenemezken, yanan geminin 22 kişilik mürettabat ve 9 yolcusu, Yunanistan ile Venedik arasında turistik seyahat düzenleyen bir İkarus Palace isimli gemi tarafından kurtarıldı. Geminin İtalya'ya petrol ürünleri ve kamyon taşıdığı bildirildi.

UND Denizciliğe ait geminin 3 Şubat'ta İstanbul'dan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmek üzere ayrıldığı bildirildi. Bugün Trieste limanına ulaşması beklenen gemide nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. İçinde 11 ton tehlikeli madde taşıdığı iddia edilen geminin mürettebatın kurtulmasında 'acil kontrol sistemi' etkili oldu. Yanan geminin hemen yeri tespit edilirken, Hırvatistan Arama Kurtarma Merkezi ve bu gemiye en yakın gemi olan İkarus Palace'a durumu bildiren mesaj iletildi. Hırvatistan makamları gemiye, römorkör ile müdahale ederken, yanan gemiden kurtarılan mürettebat İkarus Palace'a taşındı ve Venedik Limanı'ndaki pilotaj bölgesine ulaştırıldı. Pilotaj bölgesine ulaşan mürettebatın sağlık kontrolleri yapıldı.

AJANSLAR