kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

F-16'ların altında Şırnak'a yürüyüş

Hazal ATEŞ-Mürsel ACAY Hüseyin KAÇAR/SABAH
DTP'liler Şırnak'ta çadır kurmak için başladıkları yolculukta, arama noktalarını geçmekte zorlandı. Yürüyüş öncesi Diyarbakır'da düzenlenen miting sırasında F-16'lar uçuş yaptı..
DTP'nin "Operasyon Değil Demokratik Çözüm Yürüyüşü" adı altında Şırnak'a başlattığı yürüyüş, F-16'ların uçuşları altında gerçekleşti. Diyarbakır'da 28 ilden 3 bini aşkın partilinin katıldığı mitingin ardından Şırnak'ta Cudi ile Gabar'ı ayıran Kasrik Boğazı'na yüzlerce araç hareket etti. Yol boyunca yoğun güvenlik önlemleri alınırken zaman zaman güvenlik güçlerince araçlarda arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Bu arada Şırnak Valiliği partililerin kalmaması için geçici olarak Öğretmenevi'ni kapattı. Mardin güzergah'ında araç konvoyları birçok noktada durdurulurken, arama ve kimlik kontrolü gerekçesiyle konvoyun bir kısmının hareket etmesine izin verilmedi. Bunun üzerine DTP milletvekilleri, bekletilen noktalara geri dönerek, araçların serbest bırakılmasını istedi. DTP'lilerin Diyarbakır'daki gösterisi sırasında F-16'lar eğitim uçuşu yapması dikkat çekti.

'YAŞAYARAK ÇÖZÜM'
Mardin girişinde de jandarma ve polisin etten duvar ördüğü gözlendi. Şırnak'a hareket eden bütün araçların görüntüsü alınarak plakaları yazıldı. Diyarbakır'da Koşu Yolu Parkı'nda gerçekleştirilen gösteride ise Abdullah Öcalan resimleri ve PKK bayrakları açılırken "Edi Besse (Yeter artık)" "Biji Serok Apo", "Tayyip-barış" sloganları atıldı. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna baskılara rağmen Kürt halkının birlik içinde yaşama ısrarını sürdürdüğünü söyledi. 16 Aralık'ta sınır ötesi operasyonun başladığını hatırlatan Ayna, "Operasyon bölgesine giderek, 'ölerek öldürerek değil, yaşayarak, yaşatarak çözüm mümkün' diyeceğiz" şeklinde konuştu. DTP Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de Kürtçe konuşma yaptı.