kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yangından önce tehdit telefonu gelmiş

Yeni Haber
Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde Pazar günü çıkan ve beşi çocuk, dokuz Türkün hayatını kaybettiği elim yangınla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya başlıyor.

Olayın kundaklama olabileceği ihtimallerini kuvvetlendiren bir gelişme daha yaşandı. Cihan'ın ulaştığı kurban yakınlarından biri, evlerine olaydan üç gün önce tehdit telefonu geldiğini söyledi.

Olayın yaşandığı yerden birkaç semt uzaktaki üç katlı bir evde yaşadıklarını söyleyen 12 yaşındaki İbrahim Ö. isimli kurban yakını, olaydan üç gün önce kendilerine bir tehdit telefonu geldiğini ifade etti. "Yangında ölenlerin akrabasıyız. Yanan binadan yürüyerek yaklaşık on dakikalık mesafedeki bir semtte oturuyoruz. Orada üç katlı bir evimiz var. Ev bize ait. Yeni satın aldık" diyen İbrahim, kalabalık bir aile halinde oturduklarını, binada başka bir ailenin yaşamadığını belirtti. Yangından üç gün önce evlerine bir telefonu geldiğini aktaran 12 yaşındaki Türk genci, telefona 45 yaşındaki annesi Meral Ö.'nün çıktığını ve annesinin telefonu kapattığında korku içinde olduğunu anlattı. "Annem telefonda Almanca konuşan bir adamın evimizi yakmakla tehdit ettiğini söyledi" diyen Türk genci şöyle devam etti: "Telefondaki adam 'sıra size geldi, sizi yakacağız' diyerek annemi tehdit etmiş. Sonra telefon hemen kapanmış. Annem telefon kapandıktan sonra korku içinde durumu babam Efendi Ö.'ye (45) anlattı. Bize gelen bu telefondan üç gün sonra da bildiğiniz gibi akrabalarımızın evi yandı. Dokuz yakınım hayatını bu yangında kaybetti." Telefonda Almanca konuşan adamın kendilerini tehdit etmesinden sonra büyük bir tedirginlik yaşadıklarını vurgulayan İbrahim. Ö., şunları kaydetti: "Babam evimizin etrafında yabancı kişilerin girebileceği yerleri kapattı. İçeriye ateş atmasınlar diye de bodrum katın dışarıya bakan pencerelerini kapattı. Bizler de korku içindeyiz." "Evin etrafında dolaşan herhangi birini görüp görmediği" şeklindeki sorumuza karşılık 12 yaşındaki Türk genci İbrahim Ö., "Dikkatimi çeken bir adam görmedim. Ama o günden beri korku içindeyiz" diye konuştu.

İbrahim Ö.'yü tanıyan akrabalarından Turgut B. de bu tür bir tehdit telefonundan haberdar olduğunu söyledi. "Geçenlerde kahvehanede İbrahim'in babası Efendi Ö., böyle bir gelişmeyi anlatmış. Kahvedeki arkadaşlarla sohbet ederken, bunu ben de duydum" diyen Turgut B., akrabaları olan Ö. Ailesinin binaya bundan yaklaşık altı ay kadar önce taşındığı bilgisini verdi. Turgut B, "Ö. Ailesi, binayı satın alarak oraya taşındılar. Üç katlı bu binada sadece Ö. Ailesi kalıyor. Binanın etrafı ağaçlık hemen yakınında ise başka bir bina bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

(CHA)