kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Hikmet Boyacıoğlu

Kaliteli buğday pahalı, karışımda oranlar düşünce bayatlama hızlanır

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, ekmeklerin erken bayatlamasında hammadde kalitesinin birinci faktör olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu yıl bütün dünyada buğday fiyatları yüksek, kaliteli buğdayın fiyatı da yüksek. Ekmek ununda kaliteli buğdayla paçallama yapılıyor, oranlar düşmüş olabilir. İkinci faktör de katkı maddesi kullanımının azaltılmasıdır. Maliyet artışından çekinen fırıncılar bayatlamayı yavaşlatan maddeleri az kullanabilir."