kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Microsoft CEO’su Steve Ballmer

Microsoft'tan Yahoo'ya tehdit: İstemezseniz zorla sahip oluruz

MAHMUT SANCAK
Google'ın Yahoo'yu kurtarmaya yönelik proje teklifi Microsoft'u kızdırdı. Microsoft, Yahoo'ya 6 hafta süre tanıdı. Yahoo satışa razı olmazsa Microsoft hisseleri toplayıp şirketi zorla alacak..
Mıcrosoft'un cuma günü internet dünyasındaki ezeli rakiplerinden Yahoo'ya yönelik yaptığı 44.6 milyar dolarlık satın alma teklifinin yankıları sürüyor. Olası satın alma girişimine yönelik farklı görüşler dile getirilirken, arama motoru sektörünün iddialı şirketlerinden Google alışverişin sektöre zarar vereceğini duyurdu. The Times'ın haberinde ise Microsoft'un Yahoo yönetimine teklif konusunda karar vermesi için 6 hafta süre verdiği duyuruldu. Şirketten bu süre sonunda olumlu bir yanıt alınmaması halinde ise Yahoo'yu zorla satın alma yoluna gidileceği belirtildi.

MONOPOL OLACAKLAR
Google'dan yapılan açıklamada internet sektöründe özellikle son 10 yıl içerisinde kullanıcı açısından yaşanan olumlu gelişmelerin, şirketlerin arasındaki rekabet sonucunda oluştuğuna dikkat çekilerek, Microsoft'un Yahoo'yu satın alması durumunda dengelerin bozulacağı ve sektörün sahip olduğu dinamizme büyük bir darbe vurulacağına işaret edildi. Google, Microsoft'un daha önce de arama motoru alanında monopol olmaya çalıştığı ancak bunda başarılı olamadığı belirtilerek, şimdi satın alma yoluyla yeniden monopol hedefinin gündeme geleceği ifade edildi. Google ayrıca Yahoo'ya yardım teklifinde bulunarak, şirketin bağımsız kalması için farklı iş modelleri üzerinde konuşmaya hazır olduklarını duyurdu. Google, Yahoo'ya kendi sitesi üzerinden ilan verme ve pazarlama yetkisi verecek. Google'ın tıklanma sayısı oldukça yüksek olduğu için Yahoo'nun bu yolla gelirlerini yüzde 25 artırabileceği belirtildi.
Haberin fotoğrafları