kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Başörtüsü ve okur mesajları

Büyük resim için tıklayın
Başörtüsü gibi gerginlik yaratan bir konuda, bugün sütunumu farklı okur düşüncelerine açmak istedim. Özgürlüğü savunanlar kadar, olumsuz gelişmelerden korkanlar da var.
- İslâm karşıtı Batıcı çevreler "Türban İslâm'ın siyasi simgesidir" deyip duruyor. Oysa bayraktaki hilâl de İslâm'ın siyasal simgesi değil mi?
- Bayanların saçından bile şehvet duyacak ve bayanları günaha sokacak bir erkekler topluluğuna sahip olduğumuzu nasıl savunabilirsiniz? Kadınları çarşafa sokmak isteyen erkeklerin avukatlığını yapanları kınıyorum.
- Her zamanki gibi, üniformalı ve apoletli gazeteciler, başörtüsü meselesinde de, Genelkurmay Başkanı'nın ağzına bakıyor. İstedikleri cevabı alamasalar dahi, ortalığı gene karıştırıyorlar. Bu gazetecilerde, her konuyu askere sormak, sonra da hükûmet ile askerin arasını açmak hastalık haline gelmiş.
- Hayrünnisa Gül 15 yaşında evlenmiş. Türban yüzünden okumayan kızların hakkını savunurken, Gül'ün eşini okuldan alarak evlenmesi samimi bir davranış mı?
- Devlet, başörtülülerden % 50 daha az mı vergi alıyor? Veyahut başörtülü kadınların çocuklarını askerlikten muaf mı tutuyor? Bu durumda her yerde eşitlik olması gerekmez mi?
- Helal olsun Baykal'a. En baba yobaz bile yapmaya cesaret edemez onun yaptığını. "Sokmayın kardeşim kadını kızı üniversiteye! Okuyan kadından hayır gelir? Ancak kocasına babasına diklenmeyi öğrenir..." Deniz Baykal ve "ihtiyar heyeti" sayesinde, bu türban çıkışıyla CHP, gerçek irticacıların da desteğini alarak, belki oylarını % 21'den % 23'e çıkarabilir.
- Müslüman bir kızımız doktor olduğunda erkek hastasına bakmayacak mı? Bakarlarsa günaha girmiş olmayacaklar mı?
- Hiçbir hak ve hukuk, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını koruma konusundaki refleksinden daha önemli olamaz. Kişinin eğitim hakkı bile...
- Engeller insanı mutsuz kılar, mutsuzluk ise sağlığı bozar. Şu yasakçılar sağlığımızı bozuyor.
- Yargı, sürekli bir siyasal görüş yönünde karar veriyorsa, yargıda bir siyasal kamplaşma var demektir.
- Yarın siyasal İslâmcılar üniversiteye hakim olduklarında, hangi Anadolu üniversitesinde, hangi laik, Alevi, ateist genç okuyabilecek?
n Adım adım Anadolu stratejisiyle hareket ettiklerini görün. Kadınların Taliban rejimindeki gibi sokaklarda, milletin gözü önünde sopalarla dövülerek özgürleştirildiği bir gün gelirse, o zaman mı uyanacaksınız?
n Bizim Rize'de kadınlar çeşan veya peştamal denen başörtüsü takar. Annem, kış mevsiminde İstanbul'a yanıma gelir, çeşan veya peştamal yerine "türban" takar. Annem, bu başörtüsünü, -yasakçılara göre türbanı-laikliğe karşı olmak için mi takıyor?
Yıl 1967

"Karşıma ani bir şekilde çıkınca, ziyadesiyle mütehassis oldum ve şaşırdım. Nasıl bir eda takınacağım hükmünü veremedim. Adeta vecde geldim. 'Akşamı şerifleriniz hayır olsun' dedim..."

Yıl 1997

"Karşıma birden bire çıkınca çok şaşırdım ve duygulandım. 'Bu tamamdır' dedim. Manitayı tavlamak için doğruldum; artistik bir sesle 'Selam' diye seslendim..."

Yıl 2007

"Abi, onu karşımda öyle görünce, çüş falan oldum yani. Duygu durumum kabardı. Baktım ki o da bana kesik. "Hav ar yu yavrum"
dedim."

Yıl 2017

"Karşıma çıkınca korktum. Kapkara çarşafın içinde kara bir hayalet gibiydi. Ulan ne halt ettik de 2007'de bu yobazlara oy verdik. O gün, bugündür gitmediler başımızdan. Tüh namaz vakti geçiyor. Ulan karıya daldık, yiyeceğiz dayağı İslâm devriyesinden..."