kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erol Memioğlu

Haber turu

'Afşin Elbistan ve nükleerle ilgiliyiz'
Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Afşin-Elbistan kömür sahasında kurulacak C-D üniteleri ile nükleer santral projeleriyle ilgilendiklerini ve bu kapsamda yerli ve yabancı şirketlerle ortaklık için görüştüklerini söyledi. Memioğlu, "Biz her iki projeyle de yakından ilgileniyoruz ve bu kapsamda yerli ve yabancı şirketlerle ortaklık konularını görüşüyoruz. Ancak ihalelere teklif verip vermememiz şartnamelere bağlı" dedi. Memioğlu, "Afşin-Elbistan ihalesinde sözel olarak şartnamenin iyileştirildiği bilgisini aldık. Bunu şartnamede de görünce teklifimizle ilgili konu netleşecek" dedi. Daha önce ihalelerin iptaline neden olan alım garantisinin bu ihale ilanına konulduğu biliniyor.

Töre cinayeti kadına iş sağlayarak bitecek
GAP'a yatırım çekecek GAP Kalkınma Platformu'na seçilen ilk iş kadını olan Aynur Bektaş, adı "intihar ve töre cinayetleri'' ile anılan Güneydoğu kadınını iş sahibi yapacak. Hey Tekstil'in sahibi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimci Kurulu Başkanı olan Aynur Bektaş, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in de aday göstermesi üzerine, Güneydoğu Kalkınma Platformu üyesi seçildi. Türkiye'de girişimci kadın sayısının çalışan kadın sayısına oranının yüzde 1.2 ve bu sayının 72 bin olduğuna işaret eden Bektaş, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu'da bırakın girişimciliği, kadının çalışabileceği alan yok. Töre cinayetleri ve intiharlarla anılıyorlar. Öncelikle kadınları evden çıkarıp çalışma hayatına sokmalı sonra girişimci yapmalı. Kadını iş sahibi yapacak sektörler ise tarım ve tekstil.''

TİSK: Türbana odaklanmak yanlış
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) küresel ekonominin ciddi kriz sinyalleri verdiğini belirterek, "Türkiye'nin frenlere basarak, iç dinamiklerini kamplara ayırma pahasına 'türban' sorununa odaklanmasının" yanlış olduğunu bildirdi. TİSK, Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemine dönmesi gerektiği uyarısında bulundu. TİSK'ten yapılan açıklamada, toplumdaki ayrışma ve kutuplaşma eğiliminin görüşü ne olursa olsun herkese zarar vereceği ifade edildi. Böylesi hayati konuların her kesimi ilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, dünya konjonktürünün durgunluk sinyali verdiği, bu gelişmelerin Türk sanayisini olumsuz şekilde etkileyebileceği bir dönemde Türkiye'nin ivedilikle çözüm bekleyen gerçek ekonomik gündemine odaklanması gerektiği belirtildi.

Her 100 kişiden 80'i ev almak istiyor
TOKİ'nin bir araştırma şirketine Türkiye genelini temsil eden 21 il ve bu illere bağlı ilçelerde 2 bin 685 hane halkı ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80.6'sı imkânı olsa bugün ev alacak. Oran, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 85.9'a ulaşıyor. Araştırma verilerine göre, katılımcıların yüzde 30.2'si kirada otururken bunların yüzde 53.5'i aylık 201-500 YTL arasında kira ödüyor. Türkiye genelinde aynı evde oturma süresi ortalama 12 yıl olarak belirlenirken katılımcıların yüzde 22.2'si, kiracıların ise yüzde 39.1'i, gelecek 5 yıl içinde oturduğu evden taşınmayı düşünüyor. Araştırma sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 70'ten fazlası TOKİ'yi güvenilir buluyor.
Haberin fotoğrafları