kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Derbinin favorisi şeklinde gösterilen Fener’e oynayanların kuponları yattı.

Genç Cimbom 'sürpriz' yaptı iddaacıların yüzde 98'i battı

FATİH ATALAY
Beraberlikle sona eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisi iddaacıları ters köşeye yatırdı. Toplamda 8.3 milyon YTL'lik kuponun içinde derbi maçını oynayanların sadece yüzde 2'si 'beraberlik' dedi..
Türkiye'nin nefesini tutup izlediği ve golsüz beraberlikle sonuçlanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisi iddaacıları ters köşeye yatırdı. Türkiye kupasının çeyrek finalinin ilk maçında favori olarak gösterilen sarı kanaryanın kazanmasına 1'e 1.60 veren iddaa, Cimbom'un kazanmasına ise 1'e 3.75 veriyordu. Beraberlik ise 1'e 3.20 veriyordu. Beraberlik ihtimalinin 3.20 kazandırmasının altında Galatasaray'ın son 10 yıldır Kadıköy'de maç alamaması yatıyordu. Galatasaray'ın kazanması halinde 1'e 3.75 oran biçilmesinin sebebi de Cimbom'un tam kadroyla çıkan Fenerbahçe karşısında genç bir kadro ile mücadele vermesiydi. Fener- Cimbom maçına kupon yapanların yüzde 76'sı Fener'in kazanacağına oynarken, sadece yüzde 2'si Cimbom'un kazanacağına oynadı. Beraberliğe oynayanlar ise yüzde 2'de kaldı. Fener-Cimbom maçının oynandığı toplam kuponların hasılatı 8.3 milyon YTL'yi buldu. Sadece derbi maçı için kupon yapamayan iddaacıların böylece karışık kuponlarının yaklaşık yüzde 98'si tabiri caizse yattı. Sadece yüzde 2'lik bir oynayıcının kuponları derbi sonunda batmadı. Maçın bir diğer özelliği ise 2004-2005 sezonundan itibaren Cimbom'a en yüksek oranı veren iddaanın, Fener'e de en düşük oranı vermesi. Bunun nedeni olarak da Galatasaray'ın Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 7 Şubat 2001'den beri puan alamaması, Cimbom'un birçok asından yoksun maça çıkması olarak gösterildi.

% 3 ÇİFTE ŞANSA OYNADI
Derbiye kupon yapanların yüzde 3'ü çifte şansa oynarken,(hem beraberlik hem de bir takımın kazanmasına oynayanlar) yüzde 9'u ise alt/üst'e oynadı.( alt=maçın toplamda 3 golün altında biteceğine oynayanlar, üst=3 gol ve üstüne oynayanlar) İlk yarı ve maç sonucuna oynayanların oranı ise yüzde 8 olarak gerçekleşti.
Haberin fotoğrafları