kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hızlı pişti, kalitesi düştü!

* Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2007'de buğdaydaki üretim kaybı yüzde 13.3 oldu. Buğdayda rekolte düşüşü de 2.8 milyon tonu buldu.

* Verimdeki düşüş buğday fiyatlarını 2007'de dünya genelinde yüzde 85 oranında artırdı.

* Ürünün miktarıyla birlikte kalitesi de düştü.

* Fırıncı, maliyet kaygısıyla hamuru kaliteli unla harmanlama yoluna gidemedi.

* Maliyetlerdeki artışı, ekmeğin pişme süresini artırarak dengelemeye çalışan fırıncı, ekmeği daha kısa sürede pişirme yoluna gitti.

* Bayatlamayı geciktiren ve kodekste izin verilen katkı maddeleri de tasarruf nedeniyle daha az kullanıldı.