kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜRKIYE'DE DE FABRIKA KURMAK ISTIYORUM...Yemek fabrika yatırımının 1 milyon dolara kadar çıktığını belirten Ertuğrul, askeri tesislere de yemek fabrikası için teklif vermeyi düşündüklerini, talep olursa Türkiye'de 5 bin kişilik yemek fabrikası kurmayı istediğini bildirdi.

Hacılara taze yemek için Suudilere 7 fabrika kurdu

ŞAH TANYERİ
Burdur'lu Kayhan Ertuğrul, Suudi Arabistan'da son 7 yılda onbinlerce hacı adayına yemek servisi yapan 7 fabrika kurdu. Fabrikaların 3'ü Mekke'de, 4'ü Medine'de faaliyet gösteriyor..
Okurlarımıza bu hafta başarı hikayesi olarak, dünyanın dört bir tarafından her yıl milyonlarca müslümanın hac ve umre ziyaretinde bulunduğu Suudi Arabistan'da yemek fabrikaları kuran bir Türk işadamını tanıtacağız. Şirketine adını veren Kayhan Ertuğrul, 1945 Burdur doğumlu. Makina işi, baba mesleği. Kaynak torna atölyesi bulunan baba, ortaokulda çocuğunu eğitimden alıp işine çeker. 60'lı yıllardan itibaren tarımda makineleşme çabalarında tuzları bulunur. 1963'de traktör römorku, 1969'da harman makinası yaparlar. Köylülerin talepleri doğrultusunda tarım aletleri geliştirirler. Uzun yıllar babası ve kardeşi ile çalışan Kayhan Ertuğrul, 1995 yılında ayrılıp kendi şirketini kurar.

İLK FABRİKAYI 2001'DE KURDU
Kayhan Ertuğrul'u diğer makina üreticilerinden ayıran ise, Suudi Arabistan'a kurduğu yemek fabrikaları olmuş. Bir Suudi işadamı, İstanbul'da dolaşıp bulamadığı dev yemek kazanları için Ertuğrul'un kapısını çalmış. 4 saatte 25 bin kişiyi doyuracak ilk yemek fabrikasını 2001'de Arabistan'da kurmuş. Bu iyi bir referans olmuş. 7 yılda kurduğu fabrika sayısı 3'ü Mekke, 4'ü Medine'de olmak üzere 7'ye ulaşmış. Suudilere ilk olarak 15 bin kişilik pilav makinesi, ardından et, sulu yemek makineleri yaptığını kaydeden Ertuğrul, "Hacılar bu sayede, el değmeden pişen yemekleri çok temiz ve taze yiyebiliyor. Önceden derin dondurucudan çıkarılıyordu. Yangın tehlikesine karşı otellerde yemek yapılmıyor. Yemekler, otellere, hacıların bulunduğu her yere, şeytan taşlamaya gittiyse oraya gidiyor, çadırlarına götürülüyor" dedi.