kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Michel Roset, "Türkiye bizim için Avrupa ülkesi" dedi.

Etiler'de Lafayette kadar iş yaptık, Türkler lüksü seviyor

ÖZHAN TEZEL
Dünyanın en lüks mobilya markalarından Fransız Ligne Roset'nin sahibi Michel Roset, "Türkler lüksü seviyor. Etiler'de Paris'teki Galeries Lafayette gibi kazanıyoruz" dedi..
1860 yılında kurulan ve mobilyanın Louis Vuitton'u diye anılan Fransız Ligne Roset'nin sahibi Michel Roset, Türk insanının lüksü ve markayı çok sevdiğini söyledi. Türkiye'deki satışlarını 2007 yılında önceki yıla göre ikiye katladıklarını ve çok büyük bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Roset, İstanbul'daki mağazalarının New York ve Paris'tekiler kadar önemli olduğunu belirtti. Roset, "Etiler'de metrekare başına Paris'in ünlü alışveriş merkezi Galeries Lafayette'teki kadar iş yapıyoruz. İstanbul şu anda Ligne Roset'in en çok satan 10'uncu dış pazarı. Bu hızla giderse 2008 sonunda New York, Hong Kong, Dubai ve Londra'dan sonra 5'inci sıraya yerleşebilir" şeklinde konuştu. Paris'te düzenlenen Maison&Objet fuarında SABAH'a konuşan Michel Roset, Türkiye'de moda, kozmetik ve parfümden sonra mobilyada da Fransız etkisinin artık görülmeye başladığını ifade etti. "Gümrükler kalkmadan önce mobilyalarımızı Almanya üzerinden ikinci el gibi gösterip Türkiye'ye sunuyorduk. Gümrükler kalktıktan sonra ise ekonominiz hep oynak oldu. Fakat son yıllardaki sıkı mali politikalarınız sayesinde Türkiye bizim için artık bir Avrupa ülkesi" diyen Roset, zenginleşen Türklerin mobilyada klasik tarzdan tasarım ürünlerine geçtiğini söyledi.

İTALYAN DÖNEMİ BİTTİ
Genç ve modern Türklerin modayı yakından takip ettiğini belirten Roset, yeni yapılan modern binaların bu kişilerce çağdaş ve teknolojik tasarıma sahip 'dizayn' mobilyalarla donatıldığını vurguladı. Ligne Roset'in Türkiye'deki performansının kendisi için sürpriz olmadığına değinen Roset, daha organize olmalarına rağmen Türkiye'deki İtalyan mobilyası üstünlüğünü kırmaya başladıklarını da anlattı.

Türkiye'de en çok 431 Euro'luk sandalye satılıyor
Model - Fiyat

1 FIL sandalye 431 Euro
2 PAM sandalye 493 Euro
3 TOGO koltuk 1260 Euro
4 LUNATIQUE yan sehpa 860 Euro