kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Unakıtan (ortada), Tüzmen (sağdan ikinci) ve Satıcı (sağda) Eskişehir'de en fazla ihracat yapan firma temsilcileri ile sanayi ve ticaret odası temsilcilerine plaket verdi.

Dünya krizle yatıp kalkıyor, biz türbanla!

SEÇKİN ÜREY
Eskişehir'de ihracattan çok piyasadaki kriz ile türban tartışıldı. TİM Başkanı Satıcı'nın, "ABD'de yavaşlama tartışılırken Türkiye iç gündemine kapandı" eleştirisine Maliye Bakanı "Paniğe kapılmayın", Tüzmen "Soğukkanlı çalışalım" sözleriyle karşılık verdi..
İhracat rakamları açıklamalarına ABD'deki olası resesyon korkusu damga vurdu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ABD ekonomisinde yavaşlama beklenirken türban tartışmasına isim vermeden Türkiye'nin iç gündeme kapanmasını eleştirdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, işadamlarına, "Rehavete kapılmayalım, ama paniğe de kapılmaya gerek yok" dedi. ABD'deki mortgage krizini ekolojik sisteme, ABD'yi de köpekbalığına benzeten Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise "Kriz karşısında soğukkanlı çalışmaya devam edip günlük 350 milyon dolar ihracat hedefimizi yakalamalıyız" dedi. Ocak ihracat rakamları dün Eskişehir'de Şişecam Fabrikası'nda düzenlenen toplantıyla açıklandı. Toplantıya Satıcı, Unakıtan ve Tüzmen katıldı. Satıcı, siyasette zorlu bir dönemden geçildiğine dikkat çekerken ABD ekonomisinin resesyona girmesi durumunda dünya ekonomilerinin de yavaşlayacağını, Türkiye'nin ABD'ye ihracatının bundan etkilenmeyeceğini, ancak tüm dünyaya yayılacak durgunluğun kendilerini etkileyebileceğini ifade etti. Üstü kapalı olarak türban konusuna değinen Satıcı, "Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye'nin kendi iç gündemine kapanmasını hiç de uygun bulmuyoruz. Dünya ekonomileri geleceklerini tayin etmek için yaşanan gelişmeleri takip ederken biz yine iç siyasi meselelerimizle yatıp kalkıyoruz" diye konuştu. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Hazim Sesli de ihracat hedefinin aşılması için SSK primlerinde indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.