kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Allianoi için tekrar düşünün'

Esin ÖVET / MAGAZİN
Sezen Aksu baraj suları altında kalacak Allianoi antik kenti için yazıp, internet sitesinde yayınladığı yazısında, yetkilileri bir kere daha düşünmeye davet etti..
Daha önce yazılarıyla hayvan hakları, UNICEF'in çalışmaları ve Hasankeyf'e dikkat çeken Sezen Aksu, bu kez İzmir Bergama'da bulunan Allianoi antik kenti hakkında bir yazı kaleme aldı. Ünlü şarkıcı "Allianoi Sular Altında Kalmasın" başlıklı yazını, kendi internet sitesinde yayımladı. Yazısında "Kaliteli bir insan yaşamının gerektirdiği her türlü altyapının oluşturulmasının yanındayım. Sadece insan değil, tüm canlılar layığınca yaşamalı" diyen Sezen Aksu, şu görüşlere yer verdi:

HANGİSİ DAHA İYİ?
"Allianoi ve Hasankeyf gibi arkeolojik merkezler, geçmiş toplumlar ve kültürlerin bize devretmiş olduğu bilgi kaynaklarıdır. İnsanlığa yeni değerler sunacak bilim adamı, sanatçı, araştırmacı kısaca tüm eser yaratan kişiler için bu kaynakların sağlayacağı bilgiler onların yaratım sürecinin en önemli malzemesidir. Tüm karar sahiplerini bir kez daha, hangi ekonomik yararın ülkemiz için daha iyi olduğu konusunda bir kez daha düşünmeye ve bu barajın yapımını gözden geçirmeye davet ediyorum." Allianoi barajı hakkında yazı kaleme aldıktan sonra gittiği Hollanda'da dün bir konser veren Sezen Aksu, yeni şarkılarını da seslendirdi. Sezen Aksu yarın da Berlin'de sevenleriyle buluşup hasret giderecek.
Haberin fotoğrafları