kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eski dosttan adaya 'ekonomi' çıkarması

Eski Almanya Başbakanı Schröder Rum tarafının baskısına rağmen geçen yıl verdiği sözü tuttu. Alman işadamlarıyla İstanbul'a gelen eski lider, yarın KKTC'ye gidecek. Ziyaretin gündemi ekonomi..
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in yarın önemli bir yabancı konuğu olacak. Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder... Rum tarafının gerçekleşmesini istemediği, önlemek için yoğun baskı yaptığı bu kritik gezi, Rum basınında da tepkiyle karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyt, Zapsu'nun da gezisi boyunca eşlik edeceği eski başbakan, Ada'ya Rumların "yasa dışı" olduğu iddiasıyla AB yetkilileri tarafından kullanılmasına karşı çıktığı Ercan'dan giriş yapacak.

ORTAK BASIN TOPLANTISI
Cuma günü Başbakan Soyer ile bir araya gelecek olan Schröder, ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek. Bir sonraki teması ise KKTC Ticaret Odası'ndan yetkililerle olacak. Schröder, ziyaretinin ikinci gününde Girne'de Colony Hotel'de Soyer ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Özel bir uçakla ve yanında bir grup Alman işadamıyla KKTC'ye "çıkarma" yapacak olan Schröder'in çantasında ağırlıklı konu, yatırım ve ticaret. Bu tarihi ziyaretle Alman iş adamları ve KKTC arasındaki iş imkanlarının artırılması hedefleniyor. Rus doğal gaz şirketi Gazprom'a üst düzey danışmanlık hizmeti veren eski başbakan geçtiğimiz yılki ziyareti sırasında Başbakan Soyer tarafından KKTC'ye davet etmişti.