kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkmen Devlet Başkanı ve işadamı Çalık bir araya geldi

Yeni Haber
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ı kabul etti. ..
Başkanlık sarayında Türkmen lider Berdimuhamedov tarafından kabul edilen Ahmet Çalık Türkmenistan'da devam etmekte olan projelerle ilgili bilgi verdi. Bağımsızlık yıllarından itibaren başta tekstil olmak üzere enerji ve inşaat sektöründe büyük çaplı projelere imza atan Çalık Holding yöneticisi, ülkenin kuzeyindeki Köhneürgenç ilçesinde yapımına başlanacak olan cami inşaatıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Berdimuhamedov, Doğu'nun tanınmış alimlerinden Necmettin Kübra'nın türbesinin yanıbaşında inşa edilecek olan caminin önemine dikkat çekti. Aralıkta Türkmenistan'ı ziyaret eden Abdullah Gül bu caminin yapımını Türkiye olarak üstleneceklerini açıklamıştı. Berdimuhamedov inşaatına kısa zamanda başlanacak caminin hemen yanında modern konferans salonu ve müze yapılmasını da istedi.

Çalık, başkent Aşkabat'ta devam eden ''Kafa ve Boyun Hastalıkları Hastanesinin'' çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ahmet Çalık Türkmenistan'da güneş enerjisi santralı kurma konusundaki tekliflerini Berdimuhamedov'a iletti. Bermuhamedov bu projeyi onaylayarak ülkesinin çevre dostu ve enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmaya yönelik teknolojileri hayata geçirmeye büyük önem verdiğini vurguladı. Türkmen lider Berdimuhamedov enerji sektöründe tecrübesi bulunan Türk şirketinin doğal gazla petro-kimya endüstrisi projeleri hazırlanmasını da talep etti.

Görüşmeden sonra Türkmen televizyonunun sorularını cevaplayan Ahmet Çalık, ''Türkmenistan'da yapılan işler bütün dünyada ses getiriyor'' dedi. Çalık, Berdimuhamedov'un kendilerinden petro-kimya endüstrisinde çalışmalarda bulunmalarını talep ettiğini anlattı.