kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burhan Külünk

Haber Turu

'Ben devlet adamıyım görevimin başındayım'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci'den görevden almasını istediği Türkiye Denizcilik İşletmesi (TDİ) Genel Müdürü Burhan Külünk istifa etmeyi düşünmüyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önceki gün Ankara'daki bütçe sonuçlarını açıkladığı toplantıda, mikrofon açık unutulunca ÖİB Başkanı Metin Kilci ile TDİ Genel Müdürü Külünk'ün görevden alınmasıyla ilgili diyalogları ortaya çıkmıştı. Kilci, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la yaptığı görüşmeye değinerek, Yıldırım'ın özelleştirme programında bulunan TDİ'nin genel müdür ve yardımcılarının değiştirilmesini istediğini aktarmıştı. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Burhan Külünk, istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, "Devlet adamıyız. Görevimizin başındayız. Öyle şey olmaz, ayıp olur" karşılığını verdi.

Altın çıkarmanın maliyeti 250 dolar
Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Akdur, dünyada 880-900 dolar seviyesinde işlem gören 1 ons altının Türkiye'de üretiminin 250 dolara mal olduğunu söyledi. Altın Madencileri Derneği tarafından düzenlenen basınla sohbet toplantısında konuşan Akdur, Türkiye'de yılda 300 bin ton siyanür bileşikleri kullanıldığını, bunun 3 bin tonunun madencilikte kullanıldığını ifade ederek, bütün ilginin bu yüzde 1'in üzerinde yoğunlaştığını savundu. Akdur, dünyada çalışan 800 altın madeninin hepsinde siyanür kullanıldığını ve ölen tek kişi bulunmadığını söyledi. Akdur, bir soru üzerine Türkiye'de altın çıkarma maliyetinin 250 dolar düzeyinde olduğunu söyledi.

Teknoloji indiriminde bu kez izdiham olmadı
Electro World, Türkiye'de beşinci, İstanbul'daki ilk mağazasını önceki gün Esentepe'deki Astoria Alışveriş Merkezi'nde açtı. Açılışta indirimli fiyatlar uygulanınca mağazanın önünde uzun kuyruk oluştu. 10 saatlik bir bekleyişin ardından alışveriş yapabilen vatandaşlar mağaza önünde kuyruklar oluşturmasına karşın önlem alındığı için izdiham görüntüleriyle karşılaşmadı. Mağaza önüne ve alışveriş merkezi dışına bariyerler konularak vatandaşlar birerli sıralar halinde içeri alındı. Soğuk havaya rağmen mağaza önünde kuyruk oluşturan vatandaşlara, mağaza görevlileri tarafından çay ve simit ikram edildi.

Global, Yunan Civitas ile birleşiyor
Türkiye'nin önde gelen iletişim firmalarından Global Tanıtım ile Yunanistan'ın en büyük strateji ve iletişim ajansı Civitas, Orta ve Güneydoğu Avrupa' da güçlü bir iletişim ağı kurmak için birleşti. Bu stratejik birleşme ile 16 milyon Euro'luk cirosu ve 120 kişilik deneyimli ekibi ile 50'ye yakın uluslararası ve yerel firmaya hizmet veren, Türkiye ve Yunanistan'ın en büyük ve güçlü iletişim danışmanlığı firması kurulmuş oldu. Ortaklığın, beraber atılacak stratejik adımlar ve planlama ile Türkiye, Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa'da faaliyet gösteren en güçlü gruba dönüşmesi bekleniyor. Anlaşma çerçevesinde Global Tanıtım Başkanı Ceyda Aydede, yeni uluslararası oluşumun Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek. 2003 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Birliği (IPRA) Başkanlığı yapan Aydede, grubun uluslararası ilişkilerinden sorumlu olacak.
Haberin fotoğrafları