kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Akıllı konutlar"' servet değerinde

Yeni Haber
İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerden sonra Adana'da da yapılmaya başlanan ''akıllı konut'' tarzı villalar, 550 bin avro tahmini maliyet hesabı ile üretiliyor.

Adana'daki bir inşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, büyük kentlerdeki nüfus yoğunluğuna paralel olarak ihtiyaç duyulan konut inşasının, günün şartlarına uygun düzenlemelerle farklı boyut kazanmaya başladığını söyledi.

Avcı, orta ve üst gelir gruplarına yönelik konut üretiminden bir adım daha ileri giderek, rahat, güvenli, huzurlu ve konforlu bir yaşam sunacak ''akıllı konut'' üretimi yapmak üzere çalışma başlattıklarını ifade etti.

Günümüzde, insanın çevresiyle birlikte daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi için modern teknolojinin en son olanaklarının kullanıldığı donatılara sahip ''akıllı konut'' sayısının hızla arttığını belirten Avcı, ''Şirket olarak, Adana'da 23 tek ve ikiz villalardan oluşacak Türkiye'nin site tarzındaki yaşam alanını kurmanın gayreti içindeyiz'' dedi.

Konutlarını 21'inci yüzyılın çağdaş yaşam gereklerini ön planda tutan
anlayışla doğanın ve tarihin Adana'ya sunduğu en önemli değerlerden biri
olan Seyhan Baraj Gölü ile buluşturduklarını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

''Kalite, konfor ve estetiği yüksek teknoloji ile bütünleşen bir konsept
olan akıllı konutlardan oluşacak site, beklentiler doğrultusunda ayrıcalıklı bir yaşamı en üst düzeyde sunacak. Projede, insan yaşamına verilen değerin mimari ifadesi olarak, yaşamı kolaylaştıran, insanı mutlu kılacak her türlü konfor en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Peyzajı özel olarak düzenlenmiş geniş bahçeler, yetişkin ve çocuklar için düzenlenmiş yüzme havuzları, iş ve günlük yaşam stresinden tümüyle uzaklaştıracak.''

Avcı, akıllı konutların yapım aşamasında iç ve dış mekanlarda kullanılan
tüm malzemelerin, inşaat sektöründe kalitesini kanıtlamış üretici firmaların ürünlerinden oluştuğunu söyledi.

Adana'nın deprem kuşağında olması riskinin de göz ardı edilmediğini ifade eden Avcı, inşaatlarda 'radye temel' ve 'betonarme karkas'' sistemi ile güvenliğin sağlandığını belirtti.

Avcı, villalarının en önemli özelliklerinden birinin, ev sahibine, konutlarını dünyanın her yerinden yönetme şansı sunduğuna işaret ederek, ''Tahmini maliyet hesabı 550 bin avro olan konutlarda, güvenlik, klima, panjur, perde, müzik ve bahçe sulama gibi sistemler, cep telefonu ve internet komutuyla hazır hale gelirken, kapı veya pencerenin açık unutulması halinde ev sahibini anında uyarıyor'' dedi.

Avcı, yaklaşık 15 dönüm üzerinde planlanan projede yer alacak olan ve
Avrupa standartlarının üzerindeki konutların inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi.Avcı, tek tipteki villaların 550 ve 650, ikiz villaların ise 415 metrekare olduğunu belirtti.

Konutların bahçe büyüklüğünün ortalama 850 metrekare olduğunu kapalı ve açık toplam 6 araçlık otopark, ısıtmalı havuz ve saunanın bulunduğunu anlatan Avcı, ''Doğal dokuyla ve şehir merkeziyle iç içe olan akıllı konutlardan oluşacak site, bu özelliğiyle adeta kent içinde korumaya alınmış bir doğa parçası özelliği taşıyor'' dedi.

AA