kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beklenen doğum gerçekleşti

AA
Yeni Haber
Geçirdiği menenjit hastalığı sonucu kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen ve makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı, sezaryenle doğum yaptı.

Genel durumu ve yaşamsal bulguları kararlı bir şekilde devam eden Yıldız Alçı'ya Kadın Doğum Kliniğinden Prof. Dr. Rıza Madazlı başkanlığındaki bir ekip tarafından ameliyata alındı.

Sezaryenle dünyaya gelen bebeğin erkek olduğu ve yoğun bakım ünitesine alındığı bildirildi.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Menenjit hastalığı nedeniyle kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ancak; bebeğini dünyaya getirmesi için makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı'nın bebeği sezeryanla alındı.

Alçı'nın organları ise Türkiye Organ Bağışlama Merkezi'ne bağışlandı. Sezeryanla alınan bebeğin küvezde tedavi altına alındığını belirten doktorlar, bebeğin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Doğum sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran baba Erdinç Ceylan, çocuğuna isim olarak kendilerine çok yardımı dokunan Cerrahpaşa Yoğun Bakım Ünitesi Şefi Sadi Rıza'nın isminin koyulduğunu söyledi.