kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uykusuzluk sorunu ölümüne neden oldu

Uykusuzluk sorunu olan aktör Heath Ledger'in ölümüne, zatürreeye yakalandığı sırada da uyku hapı almasının neden olduğu iddia edildi..
Sinema dünyası Avustralyalı aktör Heath Ledger'in New York'taki evinde ölü bulunmasının şokunu yaşıyor. SoHo bölgesinde dairesinde yatağında çıplak yatar durumda bulunan ünlü aktörün intihar etmediği, bağımlılık derecesinde uyku hapı kullanması yüzünden hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. 29 yaşındaki aktör, bir röportajda günde iki adet "ambien" adlı uyku hapından aldığını fakat yine de uyuyamadığını söylemişti. Ledger'in son günlerinde zatürreeye yakalandığını söyleyen yakınları ise ünlü oyuncunun kullandığı uyku hapları ile hastalığının kötü bir etkileşime girerek ölüme neden olduğunu iddia etti. Avustralya basını da ilacın çok yan etkisi olduğunu iddia etti. Peki, medyadan uzak durup, ağır başlı bir hayat arzusuyla yaşayan Ledger'i, her gün uyku hapı almaya iten depresyonun sebep neydi? Bu sorunun yanıtı, genç aktörün hayat hikâyesinde saklı...

AYRILIĞA DAYANAMADI
Heath Ledger'in, çocukluğunda tiyatroyla başladığı oyunculuk serüveni, rol aldığı "Senin Hakkında Nefret Ettiğim 10 Şey" adlı filmle Amerikan rüyasına dönüştü. Ünlü oyuncu, "Vatansever," "Casanova" ve ünlü "Brokeback Dağı" gibi birçok önemli projede rol aldı. Ünlü aktör, bu filmde eşini canlandıran aktris Michelle Wiliams'la aşk yaşamaya başladı. Çiftin bir kızı oldu. Avustralya-ABD arasında mekik dokuyorlardı. Ancak ilişkileri iki yıl sonunda bitti. Ayrılma kararı, en çok Ledger'ı sarstı. Yakın çevresine göre Williams'ı çok seviyor, ayrıldıkları için zor görmeye başladığı kızını da çok özlüyordu. Bu hafif depresyon döneminde kendini yeni projelere verdi. Bir röportajında "Geçen hafta ortalama sadece iki saat uyuyabildim. Düşünmeden duramıyorum. Vücudum tükendi. Zihnim ise durmadan çalışıyor" diye şikâyet etti. Bir yandan yoğun iş temposuna devam eden Ledger, öte yandan kızını görebilmek New York'a gidiyordu. Zaten ölümü de kızını görmek için SoHo'da kiraladığı apartman dairesinde oldu. Uyku hapları ve kutusu, başucunda bulundu.
Haberin fotoğrafları